ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/02/2020 15:23 EET | Updated 16/02/2020 19:33 EET

Κύπρος: Απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα- άγνωστος άνοιξε πυρ σε καφετέρια

Τέσσερις τραυματίες από τους πυροβολισμούς.

YouTube/ Philenews.com
.

Άγνωστος με κουκούλα άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν σε καφεστιατόριο στη Αγία Νάπα της Κύπρου, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας 26 ετών και τριών ανδρών, ηλικίας 38 ετών οι δύο και 32 ετών ο τρίτος.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, το συμβάν έλαβε χώρα κατά τις 2 τα ξημερώματα, με τον δράστη να περνά πεζός έξω από το καφεστιατόριο, στην οδό Κρύου Νερού.

Κυπριακά ΜΜΕ δημοσιεύουν βίντεο με τον δράστη- με κουκούλα και μαύρα ρούχα- να πυροβολεί με αυτόματο όπλο και να αποχωρεί πεζός. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρουφεύγοντας κατευθύνθηκε προς τον υπόγειο χώρο στάθμευσης του Μουσείου Θάλασσας όπου και πέταξε το όπλο, το οποίο εντοπίστηκε γύρω στις 9.15 το πρωί.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πιθανός στόχος φέρεται να ήταν γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ελεύθερης Αμμοχώστου και της Αγίας Νάπας, ο οποίος ωστόσο είχε αποχωρήσει είκοσι λεπτά πριν από τον χώρο όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

 

Όσον αφορά στους τραυματίες, η γυναίκα είναι από την Ελλάδα (η κατάσταση της οποίας κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή) και οι τρεις είναι Ελληνοκύπριοι. Οι τρεις άνδρες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ η 26χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», κανένας από τους τραυματίες δεν φαίνεται να είχε σχέση με τον στόχο της επίθεσης.