Κέρκυρα: Παραλία Ροβινιά, μία υδάτινη «γωνιά του παραδείσου»

Περιβάλλεται από σπηλιές που στην επιφάνειά τους «πνίγονται» από πυκνή βλάστηση.
Claudiu C. / 500px via Getty Images

Η παραλία της Ροβινιάς, θεωρείται από τις πιο όμορφες παραλίες της Κέρκυρας, ενώ χαρακτηρίζεται από τους επισκέπτες της ως «υδάτινη γωνιά του παραδείσου» στο νησί.

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού στην περιοχή των Λιαπάδων, νοτιότερα από τη γνωστή σε όλους παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την πόλη.

Κρυμμένη μέσα στη βραχώδη οροσειρά της δυτικής ακτής, είναι προσβάσιμη, από τη ξηρά, μέσα από μονοπάτια που κρύβονται στους ελαιώνες και τις βελανιδιές και καταλήγουν σε μικρά σκαλιά πάνω από το γιαλό, αλλά προσβάσιμη γίνεται και από τη θάλασσα με μικρά πλοιάρια.

Το φυσικό κάλος της Ροβινιάς, της προσδίδει μία μοναδικότητα, καθώς περιβάλλεται από σπηλιές που στην επιφάνειά τους «πνίγονται» από πυκνή βλάστηση, αλλά την ίδια ώρα «χύνονται» μέσα στην καταγάλανη θάλασσα. Εδώ η φύση μεγαλουργεί.

Η Ροβινιά ανήκει στις απομονωμένες, παρθένες παραλίες του νησιού, αλλά προσελκύει αρκετούς επισκέπτες.

Alexander Spatari via Getty Images
hsvrs via Getty Images

Τα νερά της είναι διαυγή, γαλαζοπράσινα και κρυστάλλινα, με αβαθή σημεία και κρύα λόγω των θαλάσσιων κρύων ρευμάτων που έρχονται από την Αδριατική θάλασσα, ενώ η παραλία της είναι με λευκή άμμο και κάτασπρα βοτσαλάκια.

Τη Ροβινιά λατρεύουν μικροί και μεγάλοι εξερευνητές της θάλασσας, καθώς έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στις σπηλιές της για να μάθουν τα μυστικά της. Ιδιαίτερη, μοναδική, σε ένα τοπίο απόκοσμο που σαγηνεύει όποιον την επισκεφθεί.

Alexander Spatari via Getty Images

Μπορεί η κατάβαση για να τη φτάσει κάποιος πεζοπόρος να διαρκεί κάποια λεπτά της ώρας, όμως η ομορφιά της τον ανταμείβει.

Η Ροβινιά συγκαταλέγεται σε πολλές τουριστικές λίστες ως μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης, καθώς συγκαταλέγεται στις κρυφές με τα απίστευτα τοπία, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει σε μία άλλη εποχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ