Κυβέρνηση για Τσίπρα: Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου, έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για διάλυση της Βουλής και εκλογές το γρηγορότερο.
|
Eurokinissi

Ευθεία επίθεση της κυβέρνησης κατά του Αλέξη Τσίπρα, μέσω δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Λίγη ώρα μετά την συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, εντός τριών εβδομάδων το λιγότερο και αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ο κ. Οικονόμου σε δήλωση του χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «γνήσιο εκφραστή του τραμπισμού αλά γκρέκα» και τον κατηγορεί ότι προχωράει σε κινήσεις βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας. «Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση του ο κ. Οικονόμου, υπογραμμίζει ότι «είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του» και καταλήγει ξεκαθαρίζοντας ότι «η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας.»

Ακολουθεί όλη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης. Ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος. Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει. Έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, ο κ. Τσίπρας δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον Κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας.

Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η Κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας.»

Πήγαινε στην αρχική σελίδα