ΔΙΕΘΝΕΣ
08/10/2018 13:20 EEST | Updated 08/10/2018 14:41 EEST

O πληθυσμός των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο αυξάνεται πιο γρήγορα σε μια χώρα που κανείς δεν θα περίμενε

Henry Arden via Getty Images

Στην έκθεση Wealth X που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ αναδεικνύονται στην χώρα με τον τον μεγαλύτερο πληθυσμό από ultra-high-net-worth πολίτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Δηλαδή στη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό πολύ πλούσιων ανθρώπων. Συγκεκριμένα οι super πλούσιοι που ζουν στις ΗΠΑ και αξίζουν περισσότερο 30 εκατ. δολάρια έκαστος ανέρχονται σε 80.000 περισσότερους από ό,τι στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Γερμανία, τον Καναδά και την Γαλλία μαζί.

Αν και οι ΗΠΑ όμως κέρδισαν αυτή την πρωτιά, οι εξελίξεις ίσως προδιαγράφουν πως την εκθρόνησή τους τα επόμενα χρόνια καθώς σύμφωνα με την ίδια έρευνα ο αριθμός των πλουσίων στην Ασία αυξάνει με πολύ ταχύτερους ρυθμούς. 

Για παράδειγμα στην Κίνα οι super rich αυξήθηκαν κατά 19% το 2016 και 2017 (δηλαδή με ρυθμό διπλάσιο συγκριτικά στη Ν.Αμερική). Ακόμη δε πιο αξιοσημείωτος είναι όμως ο ρυθμός αύξηση των super rich σε μια χώρα που μάλλον δεν θα το περιμέναμε. Η χώρα αυτή είναι το Μπαγκλαντές και πλούσιοι αυξήθηκαν κατά 17,3% την 5ετία 2012-2017. Την ίδια περίοδο στην Κίνα η αντίστοιχη ομάδα πλουσίων αυξήθηκαν κατά 13,4%, στο Βιετνάμ κατά 12,7% και στις ΗΠΑ μόλις κατά 8,1%. 

Η πρώτη δεκάδα των χωρών όπου την επίμαχη 5ετια καταγράφεται η αύξηση του πληθυσμού των super rich φαίνεται και στο infographic του Statista που βασίστηκε στα στοιχεία της Wealth X. 

Infographic: Where Super Rich Populations Are Growing Fastest | Statista You will find more infographics at Statista