ΔΙΕΘΝΕΣ
12/07/2018 08:52 EEST | Updated 12/07/2018 09:39 EEST

Κίνα: Αεροπλάνο εν ώρα πτήσης έχασε ξαφνικά ύψος και σήμανε συναγερμός. Τα πιθανά αίτια ερευνούν οι ειδικοί

Regis Duvignau / Reuters

Συναγερμός σήμανε στις κινεζικές αρχές όταν ένα αεροσκάφος που ταξίδευε από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό την πόλη Νταλιάν έχασε ξαφνικά ύψος εξαιτίας της απώλειας πίεσης ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Στην πτήση της Air China έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και οι επιβάτες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς μετά το περιστατικό δημοσίευσαν στα social media τις εικόνες που τράβηξαν από το εσωτερικό του αεροπλάνου.

Οι εμπειρογνώμονες αυτή την ώρα ερευνούν τους λόγους του συμβάντος, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πιθανότατα μέλη του πληρώματος κάπνιζαν στο πιλοτήριο και έτσι μπλόκαρε το σύστημα εξαερισμού.

Επιβάτες της πτήσης μιλούν για εφιαλτικές στιγμές ενώ περιγράφουν την αγωνία τους όταν οι αεροσυνοδοί τους ανακοίνωσαν πως το αεροπλάνο έπρεπε αναγκαστικά να προσγειωθεί.

Ο εμπειρογνώμονας Greg Waldron της Flight Global δήλωσε στο BBC πως τα αεροσκάφη αυτά είναι κατασκευασμένα να πετούν σε υψόμετρο που ακόμα και στο βουνό Everest αποκαλείται «ζώνη θανάτου» εξαιτίας της έλλειψης οξυγόνου.

Sponsored Post