Κίνα: Ενέκρινε εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid

Το εισπνεόμενο εμβόλιο της CanSino για τον COVID λαμβάνει έγκριση έκτακτης χρήσης στην Κίνα.
SOPA Images via Getty Images

Η CanSino Biologics ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το πρόσφατα αναπτυγμένο εμβόλιο της για την COVID-19 έχει εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Κίνας για χρήση έκτακτης ανάγκης ως αναμνηστική δόση.

Η εισπνεόμενη έκδοση του εμβολίου COVID-19 της CanSino με φορέα αδενοϊού έλαβε το πράσινο φως από την Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων, ανέφερε η εταιρεία. Να σημειωθεί πως η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε εισπνεόμενο εμβόλιο κατά της Covid.

«Η έγκριση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην απόδοση της εταιρείας εάν το εμβόλιο αγοραστεί και χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια από αρμόδιους κρατικούς φορείς», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η CanSino.

Η εταιρεία προειδοποίησε, ωστόσο, ότι θα αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό από άλλα εμβόλια στην Κίνα που έχουν επίσης λάβει έγκριση από την κυβέρνηση ή βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.

Η CanSino είπε επίσης ότι ήταν αβέβαιο πότε το εμβόλιο της θα μπορέσει να κυκλοφορήσει στην αγορά, καθώς απαιτούνται ακόμη πρόσθετες διοικητικές εγκρίσεις, ενώ οι πωλήσεις θα εξαρτηθούν από την κατάσταση της COVID-19 τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς και από το ποσοστό εμβολιασμού της Κίνας.

Η Κίνα βιώνει μια πρόσφατη έξαρση του κορονοϊού. Η Σεντσέν επέβαλε lockdown το Σαββατοκύριακο στα περισσότερα μέρη της πόλης το Σάββατο, ενώ η νοτιοδυτική μητρόπολη του Τσενγκντού έθεσε σε lockdown τα 21 εκατομμύρια άτομα την Πέμπτη.

Πηγή: Nikkei

Δημοφιλή