ΔΙΕΘΝΕΣ
13/09/2018 08:38 EEST

Κίνα: Έντεκα νεκροί από εφόρμηση αυτοκινήτου και επίθεση οδηγού σε κατάμεστη πλατεία

Philippe TURPIN via Getty Images

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 44 τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο εφόρμησε σε κατάμεστη πλατεία στη νότια Κίνα, και ο/η οδηγός επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτες και ένα φτυάρι, ζητώντας «εκδίκηση» από την κοινωνία για προηγούμενες καταδίκες του για εγκληματικές ενέργειες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Το αυτοκίνητο εφόρμησε στην πλατεία στο Μισούι της πόλης Χενγκγιάνγκ στη Χουνάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Ο/η οδηγός έχει επώνυμο Γιανγκ, αλλά το φύλο δεν προσδιορίστηκε από την κυβέρνηση. Οδήγησε το αυτοκίνητο στην πλατεία και εκεί επιτέθηκε σε ανθρώπους χρησιμοποιώντας ένα φτυάρι και ένα μαχαίρι, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Έχει μεγάλο ποινικό μητρώο με προηγούμενες καταδίκες για εμπορία ναρκωτικών, κλοπές και επιθέσεις σε ανθρώπους, που δημιούργησαν μια «επιθυμία για εκδίκηση», σύμφωνα με την κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό, συνελήφθη, χωρίς να γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στο βίντεο από τα κρατικά ΜΜΕ φαίνονται πτώματα στο έδαφος. Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει αρχικά πως σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, αλλά ανέβασε τον αριθμό σε επόμενες ανακοινώσεις. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost