Κίνα: Εταιρεία ανάγκαζε εργαζομένους της να πιουν ούρα και να φάνε κατσαρίδες

Κίνα: Εταιρεία ανάγκαζε εργαζομένους της να πιουν ούρα και να φάνε κατσαρίδες
gan chaonan via Getty Images

Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν μάνατζερ κινεζικής εταιρείας που ανάγκαζαν εργαζομένους τους οι οποίοι δεν κατάφερναν να πιάσουν τους στόχους πωλήσεων να πιουν ούρα και να φάνε κατσαρίδες, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ΜΜΕ.

Η αστυνομία ανέλαβε δράση για την υπόθεση αφού κυκλοφόρησαν βίντεο στα οποία φαίνονταν εργαζόμενοι να μαστιγώνονται με ζώνη και να πίνουν ένα κίτρινο υγρό. Επίσης, σε αναρτήσεις στα social media αναφερόταν πως εργαζόμενοι φέρονται να εξαναγκάζονταν να φάνε κατσαρίδες εάν δεν έπιαναν τους στόχους τους.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το οποίο επικαλείται τη South China Morning Post, τρεις μάνατζερ φυλακίστηκαν για πέντε και δέκα ημέρες σχετικά με την υπόθεση αυτή.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε ευρύτατα στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo φαίνεται ένας εργαζόμενος να στέκεται στη μέση ενός κύκλου και να μαστιγώνεται με μια ζώνη. Άλλοι εργαζόμενοι, που, όπως έχει αναφερθεί, δούλευαν σε εταιρεία ανακαίνισης σπιτιού στην πόλη Γκουϊζού, φαίνονται να πίνουν ένα κίτρινο υγρό από πλαστικά ποτήρια, κρατώντας τις μύτες τους. Ακόμη, κυκλοφόρησαν εικόνες με απειλητικά μηνύματα από τους μάνατζερ, όπου το προσωπικό απειλείται πως θα πρέπει να φάει κατσαρίδες εάν δεν αποδίδει. Σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ, άλλες μορφές τιμωρίας στην εταιρεία περιελάμβαναν την κατάποση νερού τουαλέτας ή ξυδιού και το ξύρισμα του κεφαλιού.

Πέραν αυτών, η εταιρεία φέρεται να μην έχει πληρώσει τον μισθό των εργαζομένων για τους τελευταίους μήνες, με αυτούς να φοβούνται να μιλήσουν, καθώς θεωρούσαν ότι θα έχαναν τα χρήματα εάν παραιτούνταν.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά υποθέσεων κινεζικών εταιρειών που χρησιμοποιούν ανάρμοστους τρόπους για να τιμωρήσουν, ντροπιάσουν ή ενθαρρύνουν το προσωπικό τους. Στο παρελθόν είχαν αναφερθεί περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι αλληλοχαστουκίζονταν σε εταιρικά events για «ενθάρρυνση» ή εξαναγκάζονταν να σέρνονται σε δρόμους ή να φιλούν κάδους απορριμμάτων- είτε ως τιμωρία, είτε για ενθάρρυνση της ομαδικότητας.

Δημοφιλή