Κινέζος διπλωμάτης πιστεύει πως τον κορονοϊό τον έφεραν στην χώρα του οι ΗΠΑ

Οι θεωρίες συνωμοσίας στα καλύτερά τους.
Roman Balandin via Getty Images

Tη δική του διάσταση σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού έδωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, την Πέμπτη (12/03), αφού πιστεύει ότι ο αμερικανικός στρατός τον έφερε στην πόλη Γουχάν, όπου και εντοπίστηκε ο COVID-19 για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο.

Έτσι, αναδημοσίευσε βίντεο στο Twitter από τον Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που απευθύνθηκε σε επιτροπή του Κογκρέσου στις 11 Μαρτίου. O Λιτζιάν ακολουθείται από 300.000 χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε στο Twitter το εξής:

«Πότε άρχισε ο ασθενής μηδέν στις ΗΠΑ; Πόσα άτομα έχουν μολυνθεί; Ποια είναι τα ονόματα των νοσοκομείων; Μπορεί να είναι ο στρατός των ΗΠΑ που έφερε την επιδημία στη Γουχάν. Να είστε ξεκάθαροι! Δημοσιεύστε τα δεδομένα σας! Οι ΗΠΑ μας οφείλουν μια εξήγηση!».

Η δήλωση ήταν μια απάντηση στον διευθυντή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, που παραδέχτηκε την Τετάρτη (12/03) ότι ορισμένοι Αμερικανοί που φαινόταν ότι πέθαναν από τη γρίπη, στη συνέχεια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Μέρη των κινεζικών κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ακόμα και της κυβέρνησης της χώρας, φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μια συντονισμένη εκστρατεία για την αμφισβήτηση της προέλευσης του νέου κορονοϊού, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 125.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

Μιλώντας με την επίσημη ιδιότητά του σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο στις 4 Μαρτίου, ο Τσάο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «δεν έχει ακόμη επιτευχθεί κανένα συμπέρασμα σχετικά με την προέλευση του ιού» - και οι κινέζοι επιστήμονες εξακολουθούν να ψάχνουν από πού προήλθε.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή