ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/07/2018 12:13 EEST | Updated 04/07/2018 12:18 EEST

Κινέζος που αναζητούνταν για απάτη ύψους 3,9 δισ. ευρώ έκανε… διακοπές στον Άλιμο

Eurokinissi

Διακοπές… στην Ελλάδα έκανε ένας από τους πιο διαβόητους καταζητούμενους στην Κίνα. Πρόκειται για τον 41χρονο Χ.Υ., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απάτη ύψους 3,9 δις ευρώ. Ο 41χρονος εντοπίστηκε από Έλληνες αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη χθες Τρίτη στην περιοχή του Αλίμου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 41χρονος κατηγορείται ότι είχε συστήσει μαζί με άλλα άτομα στην Κίνα ηλεκτρονική πλατφόρμα «συλλογής καταθέσεων από μεγάλο αριθμό θυμάτων». Ουσιαστικά ο 41χρονος και οι συνεργοί του υπόσχονταν στους καταθέτες-πελάτες ετήσιο επιτόκιο επιστροφής ύψους 20-40%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι ελκυστικοί και να σπεύδουν εκατοντάδες «επενδυτές» σε αυτούς. Τα θύματα τους έδιναν τα χρήματα με σκοπό να αποκομίσουν μεγάλο όφελος μέσω του πολύ υψηλού επιτοκίου.

Ο 41χρονος που συνελήφθη στον Άλιμο αναζητούνταν από την Ιντερπόλ από τις 4 Ιουνίου 2018, όταν και εκδόθηκε το σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Το αδίκημα που αναφέρεται στο ένταλμα είναι αυτό της «παράνομης απορρόφησης δημόσιων καταθέσεων».

Πλέον αναμένεται να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την έκδοσή του, προκειμένου να δικαστεί στην Κίνα.