ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/03/2020 18:50 EET | Updated 10/03/2020 21:45 EET

Κλείνουν και τα φροντιστήρια όλης της χώρας για 14 ημέρες λόγω κορονοϊού

Μετά το αλαλούμ, ανακοινώθηκε ότι απαγορεύεται η λειτουργία τους.

EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Κλειστά για τις επόμενες 14 ημέρες θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια όλης της χώρας λόγω κορονοϊού, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά την ανακοίνωση του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων το ίδιο διάστημα.

Αρχικά επικράτησε σύγχυση σχετικά με τη λειτουργία των φροντιστηρίων, τα οποία δεν συμπερλίφθηκαν στα νέα μέτρα του υπουργείου Υγείας.

Τελικά, με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, γνωστοποιήθηκε ότι απαγορεύεται και η λειτουργία των φροντιστηρίων, κέντρων ξένων γλωσσών, κέντρων δια βίου μάθησης κ.ά. για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Sponsored Post