ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31/07/2019 19:58 EEST | Updated 31/07/2019 22:05 EEST

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλουμε να είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον λαϊκισμό, την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και το στίγμα της κυβέρνησης.

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

\Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας πρώτη φορά ως πρωθυπουργός στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, αναφέρθηκε σε μία σειρά θεμάτων, εστιάζοντας κυρίως στο στίγμα διακυβέρνησης που θέλει να δώσει, στην σχέση του κόμματος με την κοινωνία και στην στάση που πρέπει να τηρήσει η κυβέρνηση απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους.

Έρχεται ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ταυτόχρονα άνοιξε τα χαρτιά του για ένα θέμα που είχε προκαλέσει έντονες πολιτικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο. Αυτό της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται, προτεραιότητα, η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στην Βουλή και ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό».

«Να είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρκετά στην σχέση του κόμματος με την κοινωνία, τονίζοντας ότι η ΝΔ κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες της σε πολίτες που δεν ήταν κοντά της και ταυτόχρονα τη σκέψη των στελεχών της σε νέες ιδέες. Παράλληλα, έδωσε και το στίγμα για την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου και στη μεγαλύτερη διείσδυση της ΝΔ στην κοινωνία. «Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο μεγάλος στόχος είναι με το έργο που θα γίνει, να ενώσει όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας. 

Επίσης τόνισε πως οι οργανωμένες δυνάμεις της ΝΔ καλούνται να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά να μην απορροφηθούν από αυτήν. Αντίθετα, οφείλουν να γίνουν οι καθημερινοί πολιτικοί βηματοδότες της.

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Ο λαϊκισμός θα κάνει την αντεπίθεση του»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί εκτενώς και στους αντιπάλους της πολιτικής προσπάθειας της ΝΔ, τονίζοντας ότι «αν και ηττήθηκαν, συνεχίζουν σαν να μην μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα». Μάλιστα προχώρησε στην εκτίμηση ότι «μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Γι΄αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική».

Ως αντίδοτο στη δράση των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι «δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», συμπληρώνοντας πως όπλα της κυβέρνησης της ΝΔ, παραμένουν η αλήθεια, η δουλειά και οι χειροπιαστές λύσεις στα προβλήματα, και σύμμαχος η πολιτισμένη πολιτική συμπεριφορά.

«Ώρα να κάνουμε τη δική μας επανάσταση»

Επίσης ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να γίνει αφετηρία ενός νέου δημιουργικού ρεύματος του Ελληνισμού, και ταυτόχρονα ευκαιρία που θα προσφέρει στο Έθνος τη νέα αυτογνωσία του και θα του δώσει ξανά αυτοπεποίθηση, εξωστρέφεια και πρωταγωνιστικό ρόλο.

“Οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ώρα να κάνουμε και εμείς την δική μας επανάσταση στον 21ο αιώνα”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Την έναρξη των εργασιών της Πολιτικής Επιτροπής κήρυξε ο απερχόμενος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και νυν υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Νέος Γραμματέας ο Γιώργος Στεργίου.

Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής έχει οριστεί ο Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει και τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος στην Πειραιώς, ενώ εδώ και λίγες ημέρες ο. Ιωάννης Μπρατάκος έχει αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας. Τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος αναλαμβάνει ο Τάσος Γαϊτάνης.