ΠΟΛΙΤΙΚΗ
06/04/2018 12:44 EEST

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση αυτή κούρασε και κουράστηκε

SOOC

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μακεδονικό ζήτημα, έκανε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «ολέθρια» τα λάθη της κυβέρνησης, με τα οποία «διέσπασε το εσωτερικό μέτωπο της χώρας» και την κατηγόρισε ότι «κάνει πολιτική πράξη τη θεωρία του χάους».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις «προοπτικές αμοιβαίου οφέλους» που υπάρχουν με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και, σχετικά με τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η ”αποδυτικοποίηση” της Τουρκίας δεν συμφέρει κανέναν», ωστόσο αυτό «οφείλει να το διασφαλίσει πρωτίστως η ίδια» για να μη συμβεί. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική και τη στρατηγική της, λαμβάνοντας υπ′ όψιν και τα νέα δεδομένα».

Αναφορικά με τον φημολογούμενο νέο Οργανισμό λειτουργίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε ότι «εάν ισχύουν αυτά που ακούγονται, πρόκειται για απαράδεκτη απόπειρα νομιμοποίησης των πιο αυταρχικών μεθόδων ελέγχου μιας δημόσιας υπηρεσίας, που δεν αρμόζουν σε σύγχρονες δημοκρατίες».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε, σχετικά με την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, που προαναγγέλλει η κυβέρνηση, ότι «η καθαρή έξοδος είναι καθαρή προπαγάνδα». «Η κυβέρνηση αυτή έχει πλήρως εξαντληθεί. Κούρασε και κουράστηκε», κατέληξε, επισημαίνοντας ότι «οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή».

 

(Mε πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)