ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/12/2017 15:24 EET

Κουτσούμπας: Η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία και έθεσε το συνολικό πλαίσιο των διεκδικήσεών της

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θήβα

Eurokinissi

«Το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της Τουρκίας στη χώρα μας δεν μπορούμε να το δούμε ξεκομμένο από τους ανταγωνισμούς που μεγαλώνουν ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής, των αγορών» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρική Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του σε συγκέντρωση στη Θήβα.

Όπως είπε «γραμμή της κυβέρνησης αλλά και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι η γραμμή της δήθεν “γεωστρατηγικής αναβάθμισης” που σημαίνει αναβάθμιση μόνο των κινδύνων και των εμπλοκών σε πολέμους».

«Κι αν θέλαμε με μια κουβέντα να μιλήσουμε για την επίσκεψη του Ερντογάν θα λέγαμε ότι παρά το κλίμα που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, η Τουρκία άρπαξε την ευκαιρία και έθεσε το συνολικό πλαίσιο των τουρκικών διεκδικήσεων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ ανέφερε ότι «τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι τα μνημόνια τελειώνουν, αποκαλύπτονται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει μαζί με τα γνωστά κοράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ το πακέτο μέτρων της τρίτης αξιολόγησης».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι αδίστακτη. Έχει αναλάβει και υλοποιεί βήμα το βήμα την αποστολή που έχει αναλάβει για λογαριασμό του κεφαλαίου. Με την πρώτη αξιολόγηση έβαλε την ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση. Με τη δεύτερη φόρτωσε μέτρα για μετά το ’19 και ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 με ένα 4ο μνημόνιο. Και με την τρίτη αξιολόγηση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα αντιλαϊκά, βάζει στο στόχαστρο το πιο ιερό δικαίωμα της εργατικής τάξης, αυτό της απεργίας».

«Μια πρώτη βέβαια άμεση απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξαγγέλθηκε για τις 14 του Δεκέμβρη» κατέληξε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)