ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/03/2016 08:10 EET | Updated 21/03/2016 15:32 EET

Εκτός κινδύνου η Ελληνίδα φοιτήτρια που τραυματίστηκε σε δυστύχημα στην Ισπανία

Anadolu Agency via Getty Images
TARRAGONA, SPAIN - MARCH 20: Fire fighters are seen at the scene of an accident after a bus carrying university exchange students back from a popular festival crashed near Tarragona in north-east Spain, on March 20, 2016. At least 13 people are dead and dozens were injured (Photo by Tjerk van der Meulen/Anadolu Agency/Getty Images)

Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια, που επέβαινε στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες, Κυριακή, έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της αναπληρώτριας υπουργού, Σίας Αναγνωστοπούλου, τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη η φοιτήτρια έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά.

Το λεωφορείο ταξίδευε από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη, μεταφέροντας 56 σπουδαστές πανεπιστημίου, μεταξύ αυτών και ξένους φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Το όχημα προσέκρουσε και ανετράπη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, κατά μήκος της ανατολικής ισπανικής ακτής, ενώ ταξίδευε από τη Βαλένθια προς τη Βαρκελώνη, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου του φεστιβάλ «Fallas» που πραγματοποιείται στη Βαλένθια και είναι γνωστό για το θέαμα των πυροτεχνημάτων που προσφέρει.