Κολωνός: Ακόμα επτά συλλήψεις για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης

Όλοι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από την ανήλικη κατά την τελευταία κατάθεσή της.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Επτά άνδρες, ηλικίας 52 έως 20 ετών, συνέλαβαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων δυνάμει ισάριθμων ενταλμάτων, τα οποία εξέδωσε η αρμόδια ανακρίτρια για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Όλοι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από την ανήλικη κατά την τελευταία κατάθεσή της στα τέλη Μαΐου και μαζί με τα στοιχεία από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ενημερώθηκε η ανακρίτρια, που ζήτησε τη σύλληψή τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι δύο Έλληνες, πατέρας και γιος, 48 και 20 ετών αντίστοιχα, ένας υπήκοος Αλβανίας 47 ετών, ο οποίος κατηγορείται και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι υπήκοοι Πακιστάν και Μπαγκλαντές.

Κατηγορούνται για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Νέος κύκλος ανακριτικών ερευνών

Μία δεύτερη ανάκριση ξεκινά για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την έκδοση των επτά νέων ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή που χειρίζεται στην δεύτερη κύρια έρευνα.

Η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση, που βρίσκει τον Ηλία Μίχο και τους περισσότερους από τους «πελάτες» του στα ραντεβού της φρίκης με το παιδί στην φυλακή, έχει πλέον ολοκληρωθεί από την Ανακρίτρια που την χειρίστηκε.

Τώρα η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί σε Εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στην φυλακή και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση φαίνεται εξαιτίας του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση που «τρέχει» ήδη για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο δεν κλείνει και η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων που προκύπτουν στην υπόθεση. Έτσι μετά από στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές σχηματίστηκε νέα δικογραφία με βάση την οποία ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά εκείνων που ως σήμερα είχαν μείνει «εκτός κάδρου».

Οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν στον Ανακριτή που ορίστηκε για την δεύτερη έρευνα κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία, ενώ δεν αποκλείεται ο κύκλος των νέων κατηγορουμένων να διευρυνθεί.