ΔΙΕΘΝΕΣ
15/09/2021 07:18 EEST

Κοπάδι με περισσότερες από 100 φάλαινες περικύκλωσε σκάφος στα ανοιχτά της Αυστραλίας

Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αυστραλιανά νερά.

Youtube
Φάλαινες

Ένα τεράστιο κοπάδι με περισσότερες από 100 φάλαινες περικύκλωσε ένα σκάφος στις ακτές της Αυστραλίας. Πρόκειται για ένα απίστευτα σπάνιο γεγονός που ένας ειδικός λέει ότι έχει καταγραφεί μόνο μία φορά ακόμα στα νερά της χώρας.

Οι φάλαινες περικύκλωσαν το σκάφος κοντά στο Μπερμαγκούι, περίπου 380 χιλιόμετρα από το Σίδνεϊ, στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς τρέφονταν με μια μεγάλη μπάλα δολώματος - μια ορδή ψαριών που κολυμπούσε σε σφαιρικό σχήμα.

Ο Σιμόν Μιλάρ, ιδιοκτήτης του Sapphire Coastal Adventures, βρισκόταν σε ομαδική προπόνηση με το προσωπικό του, όταν εντόπισαν τις φάλαινες. Στο βίντεο, φαίνονται οι φάλαινες να χτυπούν τις ουρές τους στον ωκεανό, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν σε ένα σημείο τα ψάρια.

Ο Μίλαρ είπε ότι ήταν η δεύτερη φορά στα χρονικά που συνέβη κάτι τέτοιο στα αυστραλιανά νερά.

«Ηταν απίστευτο», είπε στο CNN. «Είδαμε τις φάλαινες να κολυμπούν σε όλη την περιοχή. Ηταν παντού. Ημασταν πολύ τυχεροί.

«Το θέαμα σε συνδυασμό με των ήχο των φαλαινών ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπεριρία.»

Η ακτογραμμή της Αυστραλίας «ζωντανεύει» με κοπάδια φαλαινών κάθε χρόνο μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου καθώς κολυμπούν βόρεια από την Ανταρκτική, όπου περνούν το καλοκαίρι τους ψάχνοντας τροφή σε υποτροπικά νερά, ζευγαρώνουν και γεννούν, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας και Περιβάλλοντος της Αυστραλίας. 

Η ετήσια μετανάστευσή τους μπορεί να καλύψει έως και 6.214 μίλια (10.000 χιλιόμετρα) και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες σε παράκτιες πόλεις όπως ο κόλπος του Μπάιρον, ο κόλπος Χάρβει και η Εδέμ. Η πλειοψηφία των φαλαινών μεταναστεύει προς τον Νότιο Ωκεανό από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

Πηγή: CNN