ΔΙΕΘΝΕΣ
16/04/2020 14:37 EEST

Κορονοϊός: Η φωτογραφίας αγάπης που έγινε viral και δίνει δύναμη σε χιλιάδες ανθρώπους

Μια εικόνα χίλιες, λέξεις.

Μια ιστορία αγάπης εν μέσω πανδημίας.

Μεταξύ των χειρουργικών επεμβάσεων, ένα αγχωτικό πρωί ο Μπεν Κάγιερ και η Μίντι Μπροκ, ζευγάρι, κοίταξαν ο ένας τον άλλον στα μάτια ενώ φορούσαν τις προστατευτικές στολές τους και τις μάσκες τους.

Ήταν ένα βλέμμα αγάπης κατά την διάρκεια μια σουρεαλιστικής κατάστασης. Ένας συνάδελφος που παρατήρησε την στιγμή την απαθανάτισε με μια φωτογραφία.

Τώρα η φωτογραφία, που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί μια εικόνα που εμπνέει χιλιάδες κόσμο.

«Όλοι μιλάνε για αυτήν την φωτογραφία», λέει ο Κάγιερ, 46 ετών.

«Όλοι βιώνουμε κάτι παρόμοιο αυτές τις μέρες και είναι περίεργο. Έχει γίνει σύμβολο αγάπης και ελπίδας».

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι να παραμείνουμε ενωμένοι, να δουλεύουμε μαζί και πάντα να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλον. Και όχι μόνο ο Μπεν και εγώ, αλλά όλη η ανθρωπότητα», προσθέτει η Μπροκ.

Το ζευγάρι από την Φλόριντα μοιράζονται το ίδιο σπίτι, την ίδια δουλειά και τώρα την ίδια αποστολή: να προστατέψουν και να φροντίσουν όλους τους ασθενείς του COVID- 19. 

Mike Segar / Reuters

Η τοποθέτηση ενός σωλήνα στο στόμα ενός ασθενούς απαιτεί στενή επαφή και επειδή ο ιός εξαπλώνεται σε σταγονίδια, οι νοσοκόμοι πρέπει να φορούν το υψηλότερο επίπεδο προστατευτικού εξοπλισμού. Για τη συντήρηση των εργαλείων και την έκθεση λιγότερων εργαζομένων, το νοσοκομείο μείωσε το προσωπικό στο ελάχιστο για διασωληνώσεις πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Λόγω της πανδημίας στις ΗΠΑ, μόνο οι εγχειρήσεις που επείγουν συνεχίζονται στα νοσοκομεία, ώστε να υπάρχει χώρος για τους ασθενείς του κορονοϊού.Γνωρίστηκαν στη σχολή το 2007 και παντρεύτηκαν 5 χρόνια αργότερα. Εκείνη την ημέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία ήταν τσακωμένοι το πρωί. Λογομάχησαν για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα και για το ποιο τραγούδι θα ακούσουν στο ραδιόφωνο. Η Μπροκ θα ξεκινούσε να εργάζεται στην ομάδα θεραπείας των ασθενών με COVID- 19 και αυτό τους είχε ταράξει.«Τσακωθήκαμε. Αλλά εκείνη την στιγμή, όταν συμβαίνει κάτι τόσο μεγαλύτερο από εσένα, τα ξεχάσαμε όλα».Η φωτογραφία δείχνει ακριβώς αυτήν την κατανόηση και την αγάπη που μοιράστηκαν οι δυο τους ανάμεσα σε τόση δυστυχία που επικρατούσε γύρω τους.

Ο Κάγιερ λέει ότι δεν ανησυχούν πολύ αν θα αρρωστήσουν, αν και ο ιός δίπλα τους. Η μητέρα της Μπροκ είχε κολλήσει κορονοϊό και κατάφερε να αναρρώσει. Πολλοί συνάδελφοί της φοβούνται ότι θα κολλήσουν και αυτοί. Οι ασθενείς αισθάνονται μόνοι τους επειδή οι επισκέπτες δεν επιτρέπονται.«Έχουμε άνδρες που κλαίνε επειδή δεν μπορούν να δουν κανένα μέλος της οικογένειάς τους», λέει η ίδια.«Βοηθάει να κάνετε την ίδια δουλειά. Γιατί εκτός και εάν το βιώνεις δεν υπάρχει τρόπος να το εξηγήσεις. Εκείνος καταλαβαίνει».

Η χώρα που έχει πλήξει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ο κορονοϊός είναι οι ΗΠΑ με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 28.554 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να φτάνουν τα 644.348. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «περάσει την κορυφή» της πανδημίας του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι η «ενθαρρυντική πρόοδος» που καταγράφεται θα του επιτρέψει να αποκαλύψει σήμερα Πέμπτη τις κατευθυντήριες γραμμές για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

πηγή: HuffPost US