ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/03/2020 21:24 EET | Updated 04/03/2020 21:30 EET

Κορονοϊός και πολιτικές διαφωνίες αναβάλλουν το συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

EUROKINISSI

Ο κορονοϊός έπληξε και το συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναβλήθηκε με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο θα ξεκινούσε την Πέμπτη και θα ολοκληρωνόταν στις 8 Μαρτίου.

Ωστόσο πέραν του κορονοϊού στο παρασκήνιο φαίνεται ότι υπήρξε και πολιτικό ζήτημα με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία της οποίας αρνήθηκε να εγγράψει ως μέλη τα στελέχη της ΠΑΣΠ από την ΑΣΟΕΕ. Για το θέμα φέρεται να υπήρξε και παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα η οποία δεν τελεσφόρησε καθώς η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ επικαλέσθηκε την αυτονομία της και πολιτικούς λόγους για την στάση της. Τούτων δοθέντων η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να αναβληθεί το συνέδριο ήταν ομόφωνη και πλέον εναπόκειται στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να λάβει την οριστική απόφαση.

Επισημάνεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, και το Πολιτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ) στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής με θέμα συζήτησης τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και ότι θα μιλήσει και ο Αλ. Τσίπρας.

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕΑ αλλά και του πρώτου θεματικού προσυνεδρίου για τα αγροτικά που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Λάρισα.