CULTURE
23/07/2020 13:00 EEST

Κορονοϊός στo «Grey's Anatomy» - Τα επεισόδια της πανδημίας

Τι αναφέρει η εκτελεστική παραγωγός της σειράς που προβάλλεται επί 17 χρόνια.

Kelsey McNeal via Getty Images
Η Ελεν Πομπέο πρωταγωνιστεί εδώ και 16 χρόνια στο Grey's Anatomy στο ρόλο της Μέρεντιθ Γκρέι. 

Η πανδημία του κορονοϊού, πλέον αποτελεί θεματική στα σενάρια δημοφιλών ιατρικών τηλεοπτικών σειρών όπως το «Grey’s Anatomy» και το «The Resident». 

Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, η εκτελεστική παραγωγός της σειράς του ABC Κρίστα Βέρνοφ, επιβεβαίωσε στο Entertainment Weekly ότι το θέμα του κορονοϊού είναι στα σχέδια της πλοκής για την 17η σεζόν. «Δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε μια ιατρική σειρά που προβάλλεται τόσα χρόνια και να μην αφηγηθούμε την ιατρική κρίση που ζούμε αυτούς τους μήνες», δήλωσε. Και επιπλέον ανέφερε ότι για να προσθέσει περισσότερη αξιοπιστία στα επεισόδια της σειράς που θα είναι αφιερωμένα στον Covid -19, οι παραγωγοί θα προσλάβουν γιατρούς στην ομάδα σεναριογράφων οι οποίοι θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο και θα μοιράζονται τις εμπειρίες τους κατά την διάρκεια της πανδημίας. «Κάθε χρόνο, έχουμε γιατρούς που έρχονται και μας λένε τις ιστορίες τους και συνήθως μιλούν για τις πιο αστείες και τρελές ιστορίες. Φέτος, λειτούργησε περισσότερο ως θεραπεία. Οι γιατροί έρχονται στα γραφεία, είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι στους οποίους μιλούν για αυτού του είδους τις εμπειρίες που συναντούν. Κυριολεκτικά τρέμουν και προσπαθούν να μην κλάψουν, είναι χλωμοί και αναφέρονται στον ιό σαν να είναι πόλεμος - ένας πόλεμος για τον οποίο δεν έχουμε εκπαιδευτεί», εξήγησε. 

Τον Μάρτιο, το «Grey’s Anatomy» δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την 16η σεζόν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία διέκοψε την σεζόν. Η Βέρνοφ είπε ότι η ομάδα σεναριογράφων δουλεύει πάνω σε νέα σενάρια, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα συνεχιστεί η παραγωγή. 

FOX via Getty Images
Από αριστερά στα δεξιά: Η γκεστ σταρ Τσέλσι Γκίλιγκαν, η Τζέιν Λιβς, ο Ματ Ζούκρι, ο γκεστ σταρ Αντι Ράιντινγκς και η γκεστ σταρ Σκάρλετ Μπλουμ στο The Resident. 

Ωστόσο, το «Grey’s Anatomy» δεν είναι η μοναδική σειρά που ασχολείται με την πανδημία. Στις αρχές Απριλίου του 2020, η ιατρική σειρά της Εϊμι Χόλντεν Τζόουνς «The Resident» που προβάλλεται στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX, έπρεπε να ολοκληρώσει την τρίτη σεζόν πιο νωρίς από το προγραμματισμένο φινάλε της σειράς με το επεισόδιο «Burn It All Down», λόγω της εξάπλωσης του ιού. Το επεισόδιο γυρίστηκε λίγο πριν τα πρώτα κρούσματα στην Αμερική, όμως οι συντελεστές έκαναν μια μικρή επεξεργασία αργότερα ώστε να συμπέσει με τις εξελίξεις στον κλάδο της υγείας. Ξεκινώντας από την αποκάλυψη του προηγούμενου επεισοδίου και την ύπαρξη ενός μήκυτα που εξαπλώνεται στο νοσοκομείο, στα πρώτα λεπτά του «Burn It All Down», ο γιατρός Ντέβον (Μανίς Ντεγιάλ) εξετάζεται για Κάντιντα. Στη συνέχεια συναντά έναν γιατρό στον διάδρομο ο οποίος φοράει ιατρική στολή και μάσκα. Ακολουθεί ο εξής διάλογος: «Δεν χρειάζεσαι μάσκα. Είναι Κάντιντα (Candida auris) και όχι κορονοϊός. ”Ταξιδεύει” στο δέρμα και τον ιατρικό εξοπλισμό. Δεν μεταφέρεται με τον αέρα και αυτή τη στιγμή τρομάζεις τους ανθρώπους. (...) Ολα είναι διαχειρίσιμα». 

Οι συντελεστές του «The Resident» όπως και άλλων ιατρικών σειρών («The Good Doctor») δώρισαν τον εξοπλισμό (μάσκες, ιατρικές στολές) που χρησιμοποιούν στα γυρίσματα, σε νοσοκομεία της πόλης όπου γίνεται η τηλεοπτική παραγωγή. 

 

Με πληροφορίες από το EW, το TellTaleTv