«Κοσμογονία» στο Μιλάνο: Σχεδιάζει απαγόρευση παγωτού και πίτσας μετά τα μεσάνυχτα

Κομμένα τα gelato μετά τις 12.00.
Pacific Press via Getty Images

Νέο νόμο για την απαγόρευση του παγωτού μετά τα μεσάνυχτα προτείνει το Μιλάνο σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την «ηρεμία» των κατοίκων. Για πολλούς, ένα παγωτό αργά το βράδυ είναι μέρος της ιταλικής κουλτούρας, αλλά η αγαπημένη συνήθεια κινδυνεύει τώρα με έναν νέο νόμο που εισάγεται στην πόλη.

Ενα νομοσχέδιο έχει κατατεθεί από την τοπική αρχή της πόλης και, εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να απαγορεύσει τα παγωτά αργά τη νύχτα, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα.

Η αμφιλεγόμενη πρόταση, που καλύπτει 12 περιοχές, προβλέπει απαγόρευση όλων των φαγητών σε πακέτο, συμπεριλαμβανομένης της πίτσας, και του ποτού μετά τα μεσάνυχτα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι θορυβώδεις ομάδες που συνωστίζονται στους δρόμους της ιταλικής πόλης, κρατώντας τους ντόπιους ξύπνιους.

lechatnoir via Getty Images

Ο αντιδήμαρχος Μάρκο Γκρανέλι δήλωσε σχετικά: «Στόχος είναι να αναζητήσουμε μια ισορροπία μεταξύ κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας, και της ηρεμίας των κατοίκων». Η πρόταση, εφόσον τεθεί σε εφαρμογή, θα ισχύει από τα «μέσα Μαΐου» και θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο, με ισχύ από τις 12.30 π.μ. τιις καθημερινές και 1:30 π.μ. τα σαββατοκύριακα και τις αργίες για τα τραπεζάκια έξω, σε μια προσπάθεια να «καθαριστούν» οι δρόμοι.

Οι πολίτες έχουν προθεσμία έως τις αρχές Μαΐου για να προσφύγουν και να προτείνουν αλλαγές στον νόμο. Η πρόταση αφορά στις περιοχές Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese και Darsena-Navigli.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Μιλάνο προσπαθεί να απαγορεύσει το παγωτό μετά τα μεσάνυχτα. Το 2013, ο τότε δήμαρχος Τζουλιάνο Πισάπια επιχείρησε να εφαρμόσει παρόμοια μέτρα αλλά ανέκρουσε πρύμναν μετά από σφοδρές αντιδράσεις.

(με πληροφορίες από SkyNews)

Δημοφιλή