Κρήτη: Κατέληξε το βρέφος από το Αφρίν που προσβλήθηκε από λευχαιμία

Κρήτη: Κατέληξε το βρέφος από το Αφρίν που προσβλήθηκε από λευχαιμία
Eurokinissi

Κατέληξε το οκτώ μηνών βρέφος από το Αφρίν της Συρίας το οποίο νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα Παίδων στο ΠΑΓΝΗ από το Μεγάλο Σάββατο αφού προσβλήθηκε από σπάνια μορφή λευχαιμίας.

Πρόκειται για ένα παιδί Κούρδων προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, περιμένοντας τη χορήγηση του ασύλου.

Το μωρό γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη πριν οκτώ μήνες, ωστόσο την περίοδο της εγκυμοσύνης η οικογένεια βρισκόταν στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, στο Αφρίν.

Το οκτώ μηνών μωρό μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα ανεμοβλογιάς αλλά οι γιατροί του νοσοκομείου διέγνωσαν οξεία μυελογενή λευχαιμία και ανεμοβλογιά.

Λόγω της σπανιότητας της λευχαιμίας αλλά και της επιθετικότητας της, πιθανολογείται να οφείλεται σε περιβαλλοντικούς λόγους και ίσως στη χρήση χημικών όπλων που έπεσαν στο Αφρίν.

Το πρόβλημα φαίνεται πως προϋπήρχε για το άτυχο κοριτσάκι μέσα στη μήτρα της γυναίκας και η εξέλιξη της πορείας της ασθένειας δεν επέτρεψαν περιθώρια αντιμετώπιση της.

Με πληροφορίες από cretalive.gr

Δημοφιλή