Κρίστεν Στιούαρτ: Με συμβούλεψαν να κρύψω την σεξουαλικότητά μου, αλλιώς δεν θα έπαιρνα ρόλους

«Αν δεν κυκλοφορείς χέρι-χέρι με την σύντροφό σου, ίσως συμμετάσχεις σε ταινία της Marvel».
Η Κρίστεν Στούαρτ στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.
Mondadori Portfolio via Getty Images
Η Κρίστεν Στούαρτ στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Η Κρίστεν Στιούαρτ αποκάλυψε τις διακρίσεις που αντιμετώπισε στο Χόλιγουντ όσον αφορά την σεξουαλικότητά της, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Harper’s Bazaar.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παραγωγοί την συμβούλεψαν να μην κυκλοφορεί με την σύντροφό της σε δημόσιους χώρους, πιάνοντας η μια το χέρι της άλλης, διαφορετικά δεν θα συμμετάσχει ποτέ σε ταινία με υπερήρωες. «Μου είπαν: Αν κάνεις μια χάρη στον εαυτό σου και δεν βγαίνεις έξω χέρι - χέρι με την σύντροφό σου, ίσως καταφέρεις να συμμετάσχεις σε ταινία της Marvel», δήλωσε η Στιούαρτ. «Δεν θέλω να εργαστώ με ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο».

Η 29χρονη ηθοποιός μίλησε «ανοιχτά» για την σεξουαλικότητά της μετά το τέλος της σχέσης της με τον συμπρωταγωνιστή της στις ταινίες «Twilight», Ρόμπερτ Πάτινσον. Η Στιούαρτ ανέπτυξε σχέση με την παραγωγό ειδικών εφέ, Αλίσια Καργκίλε. Χρόνια μετά την απόκρυψη αυτής της πλευράς της ζωής της, η ηθοποιός είπε ότι αυτού του είδους η ελευθερία ξαφνικά περιορίστηκε.

«Απλώς ήθελα να απολαύσω την ζωή μου. Και προτεραιότητα ήταν να προστατεύσω την προσωπική μου ζωή, γιατί με το να την προστατεύω, την κατέστρεφα. Σκεφτόμουν: ”Δεν μπορείς να βγεις με την σύντροφό σου; Δεν μπορείς να μιλήσεις γι’αυτήν σε συνέντευξη;».

«Ακουσα αυτά τα λόγια από άνθρωπο με νοοτροπία παλαιάς σχολής, η οποία ήταν: θέλεις να διατηρήσεις την καριέρα, την επιτυχία και την παραγωγικότητα και υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν τους αρέσεις και δεν τους αρέσει το γεγονός ότι βγαίνεις με κορίτσια και δεν τους αρέσει το γεγονός ότι αναγνωρίζεσαι με τον όρο ”λεσβία”, αλλά επίσης δεν αυτοαποκαλείσαι ”ετεροφυλόφιλη”. Και ο κόσμος θέλει να γνωρίζει λεπτομέρειες, οπότε τι στο καλό είσαι;».

Η Στιούαρτ πρωταγωνιστεί στην ταινία της Amazon, «Seberg», η οποία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και επίσης συμμετέχει και στους «Αγγελους του Τσάρλι» της Sony, που κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου.

Πηγή: Variety