Κρίστοφερ Oλσον: Ο διεθνής Σουηδός ποδοσφαιριστής νοσηλεύεται με οξεία εγκεφαλική νόσο

Ο πρώην παίκτης της Αρσενάλ κατέρρευσε στο σπίτι του.
via Associated Press

Ο Σουηδός διεθνής, Κρίστοφερ Ολσον, ο οποίος πέρασε τρία χρόνια στην Άρσεναλ, έχει διακομισθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο και έχει τεθεί σε μηχανική υποστήριξη, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (27/2) από την ομάδα του, την Μίντιλαντ, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Δανίας.

«Ο Κρίστοφερ Όλσον πάσχει από μια φαινομενικά οξεία εγκεφαλική ασθένεια που δεν οφείλεται σε αυτοτραυματισμό ή σε εξωτερικούς παράγοντες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, που δόθηκε στην δημοσιότητα, προκειμένου να μπει τέλος στις φήμες για την απουσία του παίκτη.

«Ο 28χρονος παίκτης της Εθνικής Σουηδίας έχασε τις αισθήσεις του στο σπίτι του την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άαρχους, όπου νοσηλεύεται και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Ολσον άρχισε την καριέρα του στην Αρσεναλ, ενώ αγωνίσθηκε στις Νόρκεπινγκ, ΑΙΚ Στοκχόλμης, Κράσνονταρ και Αντερλεχτ, πριν αποκτηθεί από την Μίντιλαντ, το περασμένο καλοκαίρι.

Η ενημέρωση της Μίντιλαντ

«Μια ομάδα κορυφαίων ιατρικών εμπειρογνωμόνων της Δανίας εργάζεται επί του παρόντος σκληρά για να κάνει μια διάγνωση και να ξεκινήσει τη σωστή θεραπεία. Από τη νοσηλεία, ο Κρίστοφερ περιβάλλεται από την οικογένειά του και μέλη του προσωπικού της Μίντιλαντ και νοσηλεύεται από ειδικούς στον τομέα.

Η Μίντιλαντ προτρέπει το κοινό να δείξει σεβασμό και κατανόηση, ώστε να δοθεί στον Κρίστοφερ, στην οικογένειά του και στους γιατρούς η απαραίτητη ψυχική ηρεμία για να εξασφαλίσουν τη θεραπεία και την ανάρρωσή του όσο το δυνατόν καλύτερα. Όλοι στη Μίντιλαντ είναι φυσικά βαθιά επηρεασμένοι από την ξαφνική ασθένεια του Κρίστοφερ και οι σκέψεις μας και η πλήρης υποστήριξή μας πηγαίνουν στον ίδιο και την οικογένειά του».

Δημοφιλή