ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/08/2020 17:33 EEST | Updated 17/08/2020 17:38 EEST

Κρούσματα κορονοϊού στην ΕΛ.ΑΣ.: Δεκάδες αστυνομικοί σε καραντίνα

Τουλάχιστον οκτώ ένστολοι ανιχνεύτηκαν θετικοί στον Covid-19.

Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, καθώς αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Συνολικά οκτώ αστυνομικοί ανιχνεύτηκαν θετικοί στον Covid-19, ενώ τουλάχιστον 50 συνάδελφοί τους βρίσκονται προληπτικά σε κατ’ οίκον καραντίνα γιατί εργάζονται στις ίδιες υπηρεσίες με τους άντρες που βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ανιχνεύτηκαν θετικοί υπηρετούν στην Τροχαία, στην Οικονομική Αστυνομία και στα ΜΑΤ. Σε μία περίπτωση αστυνομικός κόλλησε πιθανότατα από τα παιδιά του, σε μία άλλη περίπτωση αστυνομικός πιθανότατα κόλλησε κατά τη διάρκεια διασκέδασης, ενώ υπήρξε και μετάδοση του ιού από συγγενικό πρόσωπο ενστόλου.

Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν συντρέχει κίνδυνος εξάπλωσης στην υπηρεσία τους, καθώς ο ένας βρίσκεται σε εννιάμηνη άδεια και ο άλλος είχε κανονική άδεια και δεν γύρισε στην υπηρεσία του όταν κατάλαβε ότι νοσεί.

Συναγερμός έχει σημάνει στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς εκεί υπηρετούν συνολικά 1.500 αστυνομικοί και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει διασπορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν κάνει μαζικά τεστ σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και αναμένονται εντός δύο ημερών τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε θα παραμείνουν σε καραντίνα δεκάδες ένστολοι.

«Να μη μας αφοπλίσει ο ιός»

Ο Θεόφιλος Παπαδάκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, δηλώνει στη HuffPost ότι « πρέπει επιτέλους να καταλάβει η πολιτεία ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι. Δεν είμαστε ρομπότ. Η πολιτεία πρέπει να μας αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους και ως οικογενειάρχες. Ο ιός έκανε την εμφάνισή του και στους εργαζόμενους στην ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό. Μη ξεχνάτε ότι η Αστυνομία είναι ο οργανισμός που καλείται να επιτηρήσει την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοιό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είμαστε οι πιο καλά προστατευμένοι πολίτες. Ζητάμε τα αυτονόητα, να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και για εμάς.

Πρέπει να γίνουν τεστ σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες και να μας δοθεί το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Ο κορονοιός δεν πρέπει να αφοπλίσει την Αστυνομία».