ΔΙΕΘΝΕΣ
22/10/2018 11:54 EEST

Λέαινα σε ζωολογικό κήπο σκότωσε τον πατέρα των παιδιών της

Yahoo News UK

Μία λέαινα σκότωσε τον πατέρα των τριών παιδιών της, στραγγαλίζοντάς τον αφού έπιασε τον λαιμό του στα σαγόνια της στον ζωολογικό κήπο της Ινδιανάπολης στις ΗΠΑ- σε μια επίθεση που το προσωπικό του αδυνατεί να κατανοήσει.

Τα λιοντάρια ήταν μαζί στον ζωολογικό κήπο οκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα τη γέννηση τριών μικρών το 2015, και οι φύλακες δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν αντιληφθεί επιθετική συμπεριφορά μεταξύ των ζώων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου την Παρασκευή.

Ο θάνατος προκάλεσε σοκ στο προσωπικό, και η αιτία του ίσως να μη γίνει ποτέ γνωστή, σύμφωνα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου. «Δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τα ζώα, οπότε και η απώλειά τους μας επηρεάζει πολύ. Για πολλούς μας, είναι σαν μέλος της οικογένειάς μας» είπε ο Ντέιβιντ Χέιγκαν, διευθυντής του ζωολογικού κήπου της Ινδιανάπολης.

 

Evening Standard

 

Οι φύλακες αντέδρασαν λόγω «ασυνήθιστων βρυχηθμών» από τον χώρο των λιονταριών τη Δευτέρα, και βρήκαν στη 12χρονη Ζουρι να μάχεται με τον 10χρονο Νιάκ.

«Είχε αρπάξει τον Νιάκ από τον λαιμό. Οι φύλακες έφτασαν και είδαν τι συνέβαινε, και έκαναν προσπάθεια να χωρίσουν τα ζώα. Αλλά συνέχισε να τον κρατά από τον λαιμό, μέχρι που σταμάτησε να κινείται» είπε ο Χέιγκαν.

Η νεκροψία έδειξε πως ο Νιάκ πέθανε από στραγγαλισμό, από τραύματα στον λαιμό.

Η λέαινα ήταν δανεική από τον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο, στο πλαίσιο του Species Survinal Plan της Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρίων.

Το περιστατικό είναι υπό εξέταση, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα λιοντάρια, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.