Έπεσε σε γκρεμό και έσπασε τη σπονδυλική της στήλη προσπαθώντας να ξεφύγει από βιαστή- τώρα τρέχει σε μαραθώνιο

Έπεσε σε γκρεμό και έσπασε τη σπονδυλική της στήλη προσπαθώντας να ξεφύγει από βιαστή- τώρα τρέχει σε μαραθώνιο
Gavios/Facebook

Δύο χρόνια αφού έπεσε σε γκρεμό 30 μέτρων προσπαθώντας να ξεφύγει από επίδοξο βιαστή στην Ταϊλάνδη, σπάζοντας τη σπονδυλική της στήλη, με αποτέλεσμα να βρεθεί ενώπιον του κινδύνου να μην περπατήσει ξανά, η 25χρονη Χάνα Γκάβιος ετοιμάζεται να τρέψει στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στις 4 Νοεμβρίου.

«Θα είμαι ένας λειτουργικός άνθρωπος- δεν θέλω να νιώθω ότι έμεινα πίσω» δήλωσε σχετικά στην NY Post.

Αν και ακόμα δεν νιώθει τα πόδια και τους αστραγάλους της και περπατά με πατερίτσες, η Γκάβιος προπονείται έξι ώρες και 25 χιλιόμετρα την ημέρα για τον πρώτο της μαραθώνιο. Τρέχει για να συγκεντρώσει χρήματα για έρευνες πάνω στη σπονδυλική στήλη μέσω του Ιδρύματος Κρίστοφερ και Ντέινα Ριβ.

Ενώ δίδασκε αγγλικά και ταξίδευε στη νοτιοανατολική Ασία τον Σεπτέμβριο του 2016, βρέθηκε στην παραλία Ραϊλέι στο Κράμπι της Ταϊλάνδης, και πήγε σε ένα μαγαζί όπου ζήτησε οδηγίες προς το ξενοδοχείο της. Εκεί ο Απάι Ρουανγκβόνγκ, ένας 28χρονος ντόπιος, προσφέρθηκε να της δείξει τον δρόμο. Αντ’αυτού την πήγε σε μια δασώδη περιοχή και της επιτέθηκε. Αφού πάλεψαν, του ξέφυγε, ωστόσο έπεσε σε γκρεμό, χτυπώντας το κεφάλι της. Όταν η πτώση της σταμάτησε, δεν μπορούσε να κινηθεί. Ενώ ζητούσε βοήθεια, τη βρήκε ο 28χρονος, ο οποίος προέβη σε σεξουαλική επίθεση σε βάρος της για 10 ώρες, μέχρι που την έσωσαν ντόπιοι.

Η ίδια πίστευε ότι θα πέθαινε μετά την επίθεση, για την οποία ο δράστης καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή αφού ομολόγησε ένοχος.

Μετά από εγχείρηση σε νοσοκομείο της Ταίλάνδης, οι προγνώσεις δεν ήταν καλές, καθώς οι γιατροί αμφέβαλλαν για το κατά πόσον θα μπορούσε να περπατήσει ξανά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mt. Sinai, και μετά στο σπίτι των γονιών της. Για να σταθεί χρειαζόταν να την στηρίζουν τέσσερα άτομα. Μετά από έναν χρόνο εντατικής φυσιοθεραπείας, μπορούσε να περπατά με πατερίτσες και ειδικά στηρίγματα στα πόδια.

Η ίδια λέει πως η προσπάθεια που καταβάλλει για να κάνει πράγματα που για τους άλλους είναι απλά την κάνει πιο δυνατή. Πέρυσι επέστρεψε στην Ταϊλάνδη και πήγε σε παραλία όχι μακριά από το σημείο που δέχτηκε την επίθεση, ενώ πρόσφατα άρχισε να κάνει και μαθήματα της τεχνικής αυτοάμυνας κραβ μαγκά. Το καλοκαίρι πήγε σε δικό της σπίτι και εργάζεται πλέον ως graphic designer.

Κάποιοι φίλοι και συγγενείς της έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον είναι καλή ιδέα να τρέξει σε μαραθώνιο, ωστόσο η ίδια είναι αποφασισμένη να το κάνει . «Μπορεί να χρειαστώ 12 ώρες ή παραπάνω, αλλά ο στόχος είναι να τον τελειώσω».

Δημοφιλή