ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2015 07:04 EEST | Updated 20/07/2015 07:04 EEST

Λιβύη: Βύθιση πλοίου με μαχητές από αεροπορική επίθεση

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης βύθισαν χθες (Κυριακή) ένα πλοίο και επιτέθηκαν σε ένα δεύτερο κοντά στην πόλη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, δήλωσαν εκπρόσωποι του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες ή ανεξάρτητη επιβεβαίωση του πλήγματος κοντά στην πόλη Μαρίσα, το οποίο επιβεβαίωσε επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι.

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί ήταν φορτωμένο με μαχητές, όπλα και πυρομαχικά για να υποστηρίξουν την τρομοκρατία στην ανατολική περιοχή», δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, Νάσερ Αλ-Χάσι.

Ο Μοχάμεντ Ελ Χετζάζι, εκπρόσωπος του Χαλίφα Χάφταρ, του ανώτατου διοικητή του στρατού της επίσημης κυβέρνησης που έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε πως η επιδρομή στόχευσε επίσης ένα δεύτερο σκάφος το οποίο μετέφερε όπλα στην ίδια περιοχή.

Δημοσιογράφος του Ρόιτερς άκουσε αεροπλάνα να πετούν πάνω από τη Βεγγάζη, που απέχει 20 χλμ. από τη Μαρίσα.

Η πετρελαϊκή εταιρία NOC που εδρεύει στην Τρίπολη έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βομβάρδισε σε τρεις περιπτώσεις δεξαμενόπλοια τα οποία, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά.

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση χάους, με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια που διαθέτουν δικές τους ένοπλες δυνάμεις και πολεμούν για τον έλεγχο της χώρας τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

Η επίσημη κυβέρνηση εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας αφότου έχασε τον έλεγχο της πρωτεύουσας, πριν από έναν χρόνο, από μία αντίπαλη οργάνωση, η οποία εγκατέστησε τη δική της διοίκηση.

(Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)