Μαντόνα: Η πρώτη γυναίκα με άλμπουμ στο Top 10 του Billboard 200 σε κάθε δεκαετία από τα 80s

Και μόλις η δέκατη καλλιτέχνης που πετυχαίνει το ρεκόρ. Ποιοί είναι οι άλλοι -μόνο- άνδρες στη λίστα.
|
BEN STANSALL via Getty Images

Η τελευταία remix συλλογή της Μαντόνα με τίτλο «Finally Enough Love: 50 Number Ones», βρίσκεται στο Νο. 8 των τσαρτ άλμπουμ του Billboard 200, γεγονός που την καθιστά σύμφωνα με το Billboard, την πρώτη γυναίκα με άλμπουμ στο top 10 των chart στις δεκαετίες του 1980, του 1990, του 2000, του 2010 και του 2020.

Το εντυπωσιακό κατόρθωμα έχουν επιτύχει μόλις εννέα άλλοι καλλιτέχνες -όλοι είτε σόλο άνδρες τραγουδιστές είτε γκρουπ που αποτελούνται αποκλειστικά από άνδρες μουσικούς. Πρόκειται για τους AC/DC, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Def Leppard, Metallica, Όζι Οσμπορν, Ρόμπερτ Πλαντ, Πρινς, Τζέιμς Τέιλορ και Μπρους Σπρίνγκστιν.

Η Μαντόνα σήκωσε θύελλα στη μουσική βιομηχανία ήδη με τον πρώτο της άλμπουμ, που είχε τίτλο το όνομα της, το οποίο έφτασε στο top 10 τον Οκτώβριο του 1984. Όλες οι μετέπειτα προσπάθειές της εκείνη τη δεκαετία, από το «Like a Virgin» και το «True Blue» μέχρι το «Like a Prayer» και το soundtrack «Who’s That Girl» ανέβηκαν επίσης στο top 10.

Το «Material Girl» είχε άλλα επτά άλμπουμ τη δεκαετία του 1990 που ανέβηκαν στην κορυφή, τα «I’m Breathless: Music From and Inspired by the Film Dick Tracy», «The Immaculate Collection», «Erotica», «Bedtime Stories», «Something to Remember», το soundtrack της ταινίας «Evita» και το «Ray of Light».

Επίσης, είχε ακόμη έξι στη δεκαετία του 2000 -«Music», «GHV2: Greatest Hits Volume 2», «American Life», «Confessions on a Dance Floor», «Hard Candy» και «Celebration». Στη δεκαετία του 2010, τα «Sticky & Sweet Tour», «MDNA», «Rebel Heart» και «Madame X» έφτασαν επίσης στο top 10.

Clayton Call via Getty Images

Το γεγονός ότι 23 άλμπουμ της βρέθηκαν στο top 10 είναι μια εκπληκτική επιτυχία, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι ότι εννέα εξ αυτών ανέβηκαν στο Νο. 1 μετά την κυκλοφορία τους: «Like a Virgin», «True Blue», «Like a Prayer», «Music», «American Life», «Confessions on a Dance Floor», «Hard Candy», «MDNA» και «Madame X».

Το «Finally Enough Love» έχει λίγο νέο υλικό, καθώς η συλλογή περιέχει σε μεγάλο βαθμό remix της παλιάς της δουλειάς.

Πούλησε ωστόσο, 28.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και έγινε το πρώτο άλμπουμ remix στο τοπ 10 του Billboard 200 μετά το «More Only EP» της Μπιγιονσέ που έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 8 τον Δεκέμβριο του 2014. Μόνο ο Τζάστιν Μπίμπερ έφτασε υψηλότερα στο chart με το remix άλμπουμ «Never Say Ποτέ», που έφτασε στο Νο. 1 το 2011.

Η Μαντόνα βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση του Billboard’s Top Album Sales, πίσω από την Τέιλορ Σουίφτ που είναι στην κορυφή.