ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/06/2018 16:29 EEST | Updated 05/06/2018 16:31 EEST

Μαξίμου: Διγλωσσία του «Μητσοτάκη εσωτερικού»- έχει αλλάξει δεκάδες θέσεις σε έξι μήνες

Eurokinissi

Την διγλωσσία του «Μητσοτάκη εσωτερικού» και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο «Μητσοτάκης εξωτερικού» με τις απόψεις του για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, επισημαίνει το Μαξίμου με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στους τομεάρχες του κόμματός του. Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει «επαγγελματίες πατριδοκάπηλους» τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει αλλάξει «δεκάδες θέσεις» το τελευταίο εξάμηνο.

«Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ κληροδότησαν στη χώρα, γίνεται κάθε μέρα και πιο έκδηλος», υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «καλά κάνει, διότι ο Κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά:

-και τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν, 

-και τι πάει να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση, 

-και ποιων τα εγκληματικά για τα εθνικά συμφέροντα λάθη καλείται να διορθώσει.

Εξάλλου, βρίσκεται στα ρετιρέ της ΝΔ μαζί τους».

Όσον αφορά το επικείμενο ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στη Γερμανία (η οποία πιέζει να υπάρξει λύση στο πρόβλημα με την ΠΓΔΜ) η κυβέρνηση τονίζει για τον πρόεδρο της ΝΔ πως «όποιον λεκτικό ακροβατισμό και να σκαρφιστεί, δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται. Σύντομα θα αναγκαστεί να καταλήξει σε μία θέση από τις δεκάδες που έχει υιοθετήσει για το ονοματολογικό τους τελευταίους έξι μήνες». «Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι εάν θα συνεχίσει να υποκρίνεται ότι είναι τάχα υπέρ της λύσης όταν συναντιέται με ξένους αξιωματούχους στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό ακολουθεί, κατά γράμμα τη γραμμή που του επιβάλλουν οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, Σαμαράς και Γεωργιάδης» υπογραμμίζει η κυβέρνηση.

 

Sponsored Post