ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/04/2018 15:07 EEST

Μαξίμου: «Ιεραπόστολος των επενδύσεων» ο Μητσοτάκης, μοιάζει με τον Σαμαρά

Eurokinissi

Οι επενδύσεις θα έρθουν μέσω εκείνης της offshore που χρηματοδοτεί το Πρώτο Θέμα και την εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, είναι το δηκτικό σχόλιο κυβερνητικών πηγών για την αναφορά του προέδρου της ΝΔ στις επενδύσεις. Το Μαξίμου χαρακτηρίζει «ιεραπόστολο των επενδύσεων» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επισημαίνει ότι η Ελλάδα το 2017 κατέγραψε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες επενδύσεις.

«Ο ιεραπόστολος των επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά. Έφτασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και υπενθυμίζουν ότι «η ικανότητά τους να προσελκύσουν επενδύσεις εξάλλου φάνηκε από την απώλεια 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2014. Τον ενημερώνουμε ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις».

«Αυτό που δεν διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι εάν τα 100 δισ. επενδύσεις θα έρθουν μέσω της ίδιας offshore που χρηματοδότησε την εταιρία της συζύγου του και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα», καταλήγει.