ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/02/2018 21:56 EET

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εκφοβίζει τους μάρτυρες και τη Δικαιοσύνη

Eurokinissi

Ο Κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει αντίποινα και εκφοβίζει τους μάρτυρες και την Δικαιοσύνη, ενώ συμπεριφέρεται όπως ο κλέφτης που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, υπογραμμίζει η κυβέρνηση με αφορμή την δήλωση του προέδρου της ΝΔ για το σκάνδαλο Novartis. Η κυβέρνηση δεν άφησε αναπάντητη την αναφορά Μητσοτάκη σε «παρακράτος» και του επισημαίνει ότι παρήλθε η «εποχή του Γκοτζαμάνη».

Υπογραμμίζεται ότι στο Μαξίμου δεν έχουν καθορίσει ακόμη πως θα διαχειριστούν τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της ελβετικής πολυεθνικής. Στο Πολιτικό Συμβούλιο δεν ελήφθη απόφαση – άλλωστε οι περίπου 2.200 σελίδες της δικογραφίας δεν μπορεί να αναλυθούν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες που είχαν στη διάθεσή τους τον φάκελο. Δεν αποκλείεται την Πέμπτη να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο και την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – η εντολή στους βουλευτές είναι να είναι σε επιφυλακή και το Σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές από την κυβερνητική πλευρά ότι «δεν θα υποκύψουν στις αντιδράσεις του παλαιού πολιτικού συστήματος».

«Βαριά η τσέπη από τις βαλίτσες της Novartis»

Αυτό δείχνει η υψηλών τόνων ανακοίνωση του Μαξίμου για τον πρόεδρο της ΝΔ τον οποίο ευθέως κατηγορεί ότι επιχειρεί «να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους». «Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι…», είναι το αιχμηρό και προσωπικό σχόλιο για τον Κ. Μητσοτάκη που συνεχίζει με την επισήμανση ότι «απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει».

«Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα. Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis», καταλήγει η ανακοίνωση.