ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/05/2018 17:03 EEST

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά

Elias Marcou / Reuters

Δεν καταδικάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ακροδεξιά βία η οποία έχει «άκρες» στη ΝΔ, υπογραμμίζει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ που στράφηκαν κυρίως στα τρικάκια του Ρουβίκωνα και λιγότερο στην επίθεση ακραίων στοιχείων στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να στρέψει την πολιτική ατζέντα στον Ρουβίκωνα, προκειμένου να αντιστρέψει τις εντυπώσεις από την επίθεση κατά του Γ. Μπουτάρη και κυρίγως από τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ που είτε υποστήριζαν την επίθεση (δήμαρχος Άργους Καμπόσος) είτε δεν αποδοκίμαζαν τις ακραίες δηλώσεις (Κυρανάκης) προφασιζόμενοι άγνοια γι’ αυτές.


«Ο Κ. Μητσοτάκης καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά», αναφέρει εμφατικά το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και καταγράφει ορισμένα στοιχεία:


-«δεν τόλμησε καν να διαγράψει τον κ. Καμπόσο, που είπε για τη φασιστική επίθεση στον Γ. Μπουτάρη πως ”αυτά παθαίνουν οι προδότες”».
«»με Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση του κ. Μητσοτάκη».


Ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, «θυμάται τη βία μόνο κάθε φορά που ο Ρουβίκωνας προβαίνει σε παραβατικές και προφανώς καταδικαστέες ενέργειες. Δεν μας κάνει εντύπωση όμως. Είναι ο άνθρωπος που δήλωνε πως ”η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά”».