ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/04/2018 13:24 EEST

Μαξίμου: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πρωτοσέλιδα απελπισίας

Eurokinissi

«Περαστικά» εύχεται η κυβέρνηση στα media που έσπευσαν να γράψουν για συνέχεια του μνημονίου την επομένη της επίσκεψης Γιούνκερ, στην οποία ο πρόεδρος της Ε.Ε. ξεκαθάρισε ότι

-στις 20 Αυγούστου ολοκληρώνεται το μνημόνιο.

-δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης.

-οι Ευρωπαίοι πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για το χρέος.

Ωστόσο αντιπολιτευόμενες εφημερίδες εστιάζουν στην δήλωση Τσακαλώτου ότι οι θεσμοί θα έρχονται συχνότερα του (προβλεπόμενου) εξαμήνου για να ελέγχουν την πορεία της χώρας ως προς τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πρωτοσέλιδα απελπισίας», επισημαίνει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει: «τα μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής που επί τρία χρόνια ενημέρωναν το κοινό τους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα στα βράχια, καταστρέφει την οικονομία, δεν πιάνει τους στόχους, θα φέρει κόφτες, τέταρτο μνημόνιο, πιστοληπτική γραμμή, νέες δεσμεύσεις και πολλά αλλά, μετά τη χθεσινή επίσκεψη Γιούνκερ και τα ξεκάθαρα μηνύματα που εξέπεμψε για «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, προφανώς έχασαν τον ύπνο τους. Όχι όμως και την ευρηματικότητά τους».

«Και επειδή όταν η πραγματικότητα δεν τους αρέσει, συνήθως αυτή την πληρώνει στα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεών τους, από χθες καταβάλλουν μια ακόμη αξιέπαινη προσπάθεια να θάψουν την είδηση και να μας πείσουν ότι η μέρα είναι νύχτα και το άσπρο μαύρο» υπογραμμίζει η κυβέρνηση και καταλήγει: «ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά τόσο στους διευθυντές και τους απελπισμένους ιδιοκτήτες τους όσο όμως και στη δύσμοιρη ενημέρωση...».