ΔΙΕΘΝΕΣ
04/01/2019 13:38 EET

Μαζική επίθεση χάκερς κατά γερμανών πολιτικών - Θύμα και οι Μέρκελ, Σταϊνμάιερ

Όλως περιέργως οι μόνοι που γλύτωσαν ήταν βουλευτές και στελέχη του ξενοφοβικού, αρκοδεξιού AfD

ASSOCIATED PRESS

Γερμανοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα έπεσαν επίθεσης χάκερς.

Οι άγνωστοι χάκερς, όπως αναφέρει η FAZ έχουν δημοσιεύσει μαζικά δεδομένα και έγγραφα από πολλούς γερμανούς πολιτικούς και άλλα δημόσια πρόσωπα στο διαδίκτυο. Ποιοι είναι πίσω από την ενέργεια αυτή παραμένει άγνωστοαξίζει να σημειωθεί πως οι μόνοι που δεν έπεσαν θύματα των χακερς ήταν τα στελέχη του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος AfD.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται να έχει πέσει επίσης θύμα των χάκερες με το σχετικό αρχείο να περιλαμβάνει έναν αριθμό φαξ, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλές επιστολές από και προς την Καγκελάριο, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA. Ωστόσο, βάσει νεώτερης ενημέρωσης «δεν πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Bild”, δημοσιεύθηκαν επίσης στοιχεία από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ αλλά και πολιτικοί του αριστερού κόμματος Die Linke. 

Τι στοιχεία δημοσοποιήθηκαν

Όπως ανέφερε το γερμανικο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, οι χάκερς δημοσιοποίησαν στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας και διευθύνσεις, πολλά προσωπικά δεδομένα καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων .

Ωστόσο δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε από μια πρώτη έρευνα.

Ο λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος μοιράζεται δεδομένα από την 1η Δεκεμβρίου, περιγράφεται με όρους όπως “Security Researching” και “Satire & Irony” και έχει τώρα περισσότερους από 17.000 οπαδούς.

Το τελευταίο tweet του λογαριασμού έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και περιέχει ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε ενα μη προσβάσιμο blog, γράφοντας : «Jürgen Resch (εθνικός διαχειριστής για περιβαλλοντικές ενισχύσεις)» .

Μεχρι στιγμής κανείς δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση των χάκερς και για τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν, γράφει η FAZ.

BSI: «Δεν υπάρχει ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα»

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Ασφάλεια Πληροφοριών (BSI) διερευνά αυτήν την υπόθεση ”σε στενό συντονισμό με άλλες ομοσπονδιακές αρχές εντατικά”, ανέφερε η υπηρεσία με ανάρτηση στο Twitter. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κυβερνητικά δίκτυα», ανέφερε η BSI. 

Το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Υπηρεσίας για τον κυβερνοχώρο συγκάλεσε παντως έκτακτη συνάντηση κρίσης το πρωί της Παρασκευής.

Επίθεση στη Δημοκρατία

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας καταδίκασε την «σοβαρή» αυτή διαρροή για την οποία σημείωσε ότι συνιστά επίθεση στην Δημοκρατία της χώρας.

«Ο δράστης της επίθεσης θέλει να βλάψει την εμπιστοσύνη στην δημοκρατία μας και στους θεσμούς μας», σημείωσε η Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Ο δράστης πρέπει να βρεθεί αμέσως και να γίνουν γνωστά τα κίνητρά του, πρόσθεσε.

«Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους εγκληματίες και σε αυτούς που τους υποστηρίζουν να υπαγορεύουν οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση στη χώρα μας», αντέδρασε.

Sponsored Post