ΔΙΕΘΝΕΣ
03/01/2021 09:07 EET | Updated 03/01/2021 09:09 EET

Με Covid-19 και ο θρυλικός δημοσιογράφος Λάρι Κινγκ

Νοσηλεύτηκε καθώς έχει αρκετά προβλήματα υγείας. Πέρυσι έχασε μέσα σε λίγες εβδομάδες τον γιο και την κόρη του.

FOX via Getty Images

Ο θρυλικός οικοδεσπότης talk shows και βιρτουόζος των συνεντεύξεων, δημοσιογράφος του CNN, Λάρι Κινγκ νοσεί με Covid-19, σύμφωνα με πηγή κοντά στην οικογένεια.

Ο Κινγκ, 87 ετών, νοσηλεύτηκε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες για περισσότερο από μία εβδομάδα, ανέφερε η πηγή.

Λόγω πρωτοκόλλων στο νοσοκομείο, οι τρεις γιοι του  δεν μπόρεσαν να τον επισκεφτούν.

Ο Κινγκ ο οποίος έχει διαβήτη τύπου 2, έχει αντιμετωπίσει μια σειρά ιατρικών προβλημάτων τα τελευταία χρόνια, όπως αρκετές καρδιακές προσβολές ενώ υπεβλήθη και σε χειρουργική επέμβαση.

Τα ιατρικά προβλήματα που παρουσίασε, σύμφωνα με το CNN, ήταν το κίνητρο για να ιδρύσει το το ”Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Λάρι Κινγκ”, ένα μη κερδοσκοπικό σκοπό που στοχεύει να βοηθήσει όσους δεν έχουν ασφάλεια υγείας και τους να παρέχουν ιατρική περίθαλψη.

Ο Κινγκ παρουσίαζέ το “Larry King Live” του CNN επί 25 χρόνια, φιλοξενώντας υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ, διασημότητες, αθλητές, αστέρες του κινηματογράφου και καθημερινούς ανθρώπους.

Αποσύρθηκε το 2010 μετά από  6.000 εκπομπές αλλά δεν μπόρεσε να  μείνει μακριά από την τηλεόραση. Το 2012, έγινε ο οικοδεσπότης του “Larry King Now”, στο ψηφιακό συνδρομητικό Ora TV, ένα ψηφιακό δίκτυο του οποίου είναι συνιδριτής με τον μεξικανό μεγιστάνα Κάρλος Σιμ, σύμφωνα με το Forbes.

Πέρυσι, δύο από τα ενήλικα παιδιά του Κινγ πέθαναν μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

Ο γιος του, ο 65χρονος Άντι Κιινγκ, πέθανε από καρδιακή προσβολή στα τέλη Ιουλίου, και ακολούθησε η 52χρονη κόρη του Τσάια, η οποία πέθανε τον Αύγουστο λίγο αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Κινγ έχει 2,4 εκατομμύρια ακόλουθους το Twitter. Το πιο πρόσφατο tweet του ήταν στις 26 Νοεμβρίου, με ευχές για την ημέρα των Ευχαριστιών. 

Πηγή: CNN