ΔΙΕΘΝΕΣ
20/12/2017 15:55 EET

Με ένα τεράστιο πιστολάκι θα καταπολεμήσουν το νέφος στο Νέο Δελχί

Anadolu Agency via Getty Images

Οι αρχές του Νέου Δελχί δοκίμασαν σήμερα ένα τεράστιο «πιστολάκι» για να διώξουν «το νέφος» από το Νέο Δελχί, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τα επικίνδυνα επίπεδα της ρύπανσης στην πρωτεύουσα της Ινδίας.

Hindustan Times via Getty Images

Οι αρχές της πόλης αυτής των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο μολυσμένες του κόσμου, με συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων που είναι συχνά υψηλότερες από αυτές του Πεκίνου, επικρίνονται συχνά για ολιγωρία απέναντι στη μάστιγα αυτή που απειλεί τη δημόσια υγεία.

Έπειτα από όλη αυτήν την πολεμική, η τοπική κυβέρνηση ανέπτυξε σήμερα το πρωί για δοκιμή ένα «κανόνι κατά του νέφους» στο ανατολικό προάστιο Ανάντ Βιχάρ.

Hindustan Times via Getty Images

Το τεράστιο αυτό κανόνι, που μοιάζει με πιστολάκι για τα μαλλιά και έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα τρέιλερ εκτοξεύει έως και 100 λίτρα νερού το λεπτό σε ακτίνα 150 μέτρων και συνήθως χρησιμοποιείται σε εργοτάξια και σε ορυχεία. Η ιδέα είναι ότι το νερό, πέφτοντας στο έδαφος, παρασύρει μαζί του τους ρύπους και έτσι καθαρίζει η ατμόσφαιρα.

SAJJAD HUSSAIN via Getty Images

«Αν πετύχει, θα αναπτύξουμε τέτοια κανόνια στους δρόμους του Νέου Δελχί το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε στο AFP ο υπουργός Περιβάλλοντος του Νέου Δελχί Ιμράν Χουσάιν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)