Με καλύτερη πληρότητα τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Ο Απρίλιος κινήθηκε στο 75,7% της πληρότητας – μόλις -5,9% στο τετράμηνο.
FG Trade Latin via Getty Images

Γενικά, δε θα πρέπει να έχουν παράπονο οι ξενοδόχοι της Αθήνας, καθώς η πληρότητα, μήνα με το μήνα βελτιώνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου, τα ξενοδοχεία της Αθήνας είχαν μέση πληρότητα 75,7%, ήτοι +5% πάνω από τη μέση πληρότητα του Μαρτίου 2023. Ωστόσο, σε επίπεδο τετραμήνου, η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας δεν ξεπέρασε το 63,7% και απέχει κατά -5,9% από τις επιδόσεις του αντίστοιχου τετράμηνου του 2019 – έτος κανονικότητας προ πανδημίας, με το οποίο ως γνωστόν συγκρίνουμε τις επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας.
Πάντως, το τετράμηνο σημειώθηκε αύξηση της Μέσης Τιμής δωματίου /ADR των αθηναϊκών ξενοδοχείων κατά 17,2% αλλά και του Εσόδου ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο / Rev Par κατά 10,3%.

Πάντως, οι επιδόσεις αυτές εξακολουθούν να απέχουν αρκετά από τις αντίστοιχες επιδόσεις όλων των ξένων πόλεων – ανταγωνιστών της Αθήνας, οι οποίες τον φετινό Απρίλιο, σχεδόν στο σύνολό τους (με μοναδική εξαίρεση το Μόναχο), σημείωσαν συγκριτικά με την Αθήνα σημαντικές αυξήσεις (έως και 61,9% / ADR - Κωνσταντινούπολη και έως και 47,5% / RevPar – Λονδίνο).
Δεδομένου ότι ανοίγουν συνεχώς νέα ξενοδοχεία και επαναλειτουργούν παλαιά, ανακαινισμένα και δεδομένου, επίσης, ότι λειτουργεί και η βραχυχρόνια μίσθωση χωρίς τον απόλυτο έλεγχο, υπάρχουν θέματα που θα κληθεί να λύσει –εκ νέου- η καινούργια κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25 Ιουνίου.