ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17/08/2020 14:49 EEST

Μήνυμα από το 112 για τον κορονοϊό κατόπιν τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες- να γίνουν σαφείς οι κανόνες για τη χρήση μάσκας ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Eurokinissi
.

Σύσκεψη για τον κορονοϊό με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω teleconference, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα,

Στη διάρκειά της έγινε εκτίμηση της κατάστασης και παρουσιάστηκαν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας, τα κρούσματα ανά περιοχή και ηλικιακή ομάδα και τα δεδομένα από το σύστημα Υγείας. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις νεότερες ηλικίες. Ειδική αναφορά έγινε για τα πρωτόκολλα επιστροφής στην εργασία για εκείνους που γυρίζουν από διακοπές. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ύστερα από τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή των επιστημόνων. Αποφασίστηκε δε η αποστολή πανελλαδικού μηνύματος από το 112 για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας για όσους επιστρέφουν.

Επίσης έγινε συζήτηση για την προετοιμασία ανοίγματος των σχολείων, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα αν κριθεί από τους ειδικούς, ενώ ζήτησε την κωδικοποίηση των κανόνων για την χρήση μάσκας, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες πού είναι υποχρεωτική.