Μηνυτήρια αναφορά του Φαήλου Κρανιδιώτη κατά Μπουτάρη για δηλώσεις περί της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μηνυτήρια αναφορά του Φαήλου Κρανιδιώτη κατά Μπουτάρη για δηλώσεις περί της Γενοκτονίας των Ποντίων
Eurokinissi

Μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, και του πολιτευτή του Ποταμιού, Γιάννη Κωνσταντίνου, για παράβαση του άρθρου 2 του ν.4285/2014 (αντιρατσιστικού νόμου), για δηλώσεις τους περί της Γενοκτονίας των Ποντίων κατέθεσαν ο πρόεδρος της «Νέας Δεξιάς», Φαήλος Κρανιδιώτης, και ο γραμματέας Δικαιοσύνης, Γιώργος Παλάζης, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως ανέφερε ο κ. Κρανιδιώτης, πρέπει να ελεγχθούν σύμφωνα με τον αντιρατσιστικό νόμο, ο Γιάννης Μπουτάρης, για το «χέστηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε ή όχι Έλληνες» και ο Γιάννης Κωνσταντίνου για το «ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν Γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των Ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε».

«Η Νέα Δεξιά θεωρεί ότι η εφαρμογή του νόμου όσο αναφορά ρατσιστικές συμπεριφορές και την αμφισβήτηση των εγκλημάτων γενοκτονίας πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα απ’ όπου κι αν προέρχεται» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Ποντίων από το 1994 και έχει καθιερώσει ως Ημέρα Μνήμης τη 19η Μαΐου. Επίσης, έχει υπάρξει αναγνώριση ως γενοκτονία και από την από την IAGS (International Association of Genocide Scholars), από το 2007.

Δημοφιλή