ΔΙΕΘΝΕΣ
16/05/2019 10:47 EEST

Μυστικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στη Νορβηγία

Οι πρώτες απέτυχαν εξαιτίας του Γκουαϊντό

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας βρίσκονται στο Όσλο για «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση ενώ την είδηση επιβεβαιώνουν τέσσερις άτομα προσκείμενα στον Χουάν Γκουαϊντό. 

Η τοποθεσία στην οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις παραμένει μυστική και φαίνεται πως ήδη διαρκούν αρκετές ημέρες ενώ δεν αποκλείεται να ολοκληρωθούν σήμερα, Πέμπτη. 

Σε αυτές συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Έκτορ Ροντρίγκες.

Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή Γεράρδο Μπλάιντ, τον πρώην υπουργό Φερνάντο Μαρτίνες Μοτόλα καθώς και τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Στάλιν Γκονζάλες.

Όπως τονίζει το Reuters αυτή είναι η δεύτερη φορά που διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Η πρώτη προσπάθεια, με αντικείμενο τον σχηματισμό μια μεταβατικής κυβέρνησης, κατέληξε σε αδιέξοδο όταν ο Γκουαϊντό κάλεσε τον στρατό να εξεγερθεί κατά του πρόεδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. 

Πηγές:  Reuters