Μετεωρίτες, ιστορία και μυθολογία: Το νέο ντοκιμαντέρ του Βέρνερ Χέρτζογκ

Σε συνεργασία με τον Βρετανό ηφαιστειολόγο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, Κλάιβ Οπενχάιμερ. Στο Apple TV + στις 13 Νοεμβρίου.
Xiong Yi via Getty Images

«Κάθε πέτρα που φθάνει από σκοτεινότερους κόσμους έχει τη δική της ιστορία, και οι μεγαλύτερες από αυτές έχουν αλλάξει ολόκληρα τοπία» αφηγείται ο Βέρνερ Χέρτζογκ στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Fireball: Visitors from Darker Worlds». «Δεν γνωρίζουμε τι έρχεται στο μέλλον για εμάς, αλλά αμέτρητοι αριθμοί αυτών των ταξιδιωτών από μακριά είναι ακόμη καθ’ οδόν».

Ο Γερμανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός συνεργάζεται και πάλι με τον Βρετανό ηφαιστειολόγο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ, Κλάιβ Οπενχάιμερ, ο οποίος στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον Χέρτζογκ στα «Encounters at the End of the World» και «Into the Inferno».

Ο Κλάιβ Οπενχάιμερ συμμετέχοντας σε συζήτηση στο Deadline series είπε ότι η ιδέα για το ντοκιμαντέρ γεννήθηκε όταν επισκέφθηκε ένα εργαστήριο στη Νότια Κορέα, στο οποίο εκτίθενται μετεωρίτες.

«Μου ήρθε στο μυαλό ο Μαύρος Λίθος που είναι τοποθετημένος στο Ιερό Τέμενoς και το σκέφτηκα ως ένα θέμα γεωεπιστήμης που συνδυάζει πολιτιστικά στοιχεία και τη φύση και τις επιστήμες αυτών των φαινομένων… Είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του σεβασμού που οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και με την πάροδο του χρόνου έχουν για τα ουράνια φαινόμενα: Κομήτες, μετεωρίτες » ανέφερε.

Η ταινία, η οποία θα είναι διαθέσιμη στο Apple TV + στις 13 Νοεμβρίου, διερευνά τη βαθιά επίδραση που έχουν τα ουράνια σώματα, οι διάττοντες αστέρες και οι μετεωρίτες στην ανθρώπινη φαντασία και τον τρόπο που συνδέονται η επιστήμη, η ιστορία και η μυθολογία.

Δημοφιλή