ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/10/2018 08:43 EEST | Updated 08/10/2018 15:56 EEST

Μεθυσμένος οδηγός εισέβαλε στο προαύλιο της Βουλής

HuffPost Greece

Στο προαύλιο της Βουλής εισέβαλε τα ξημερώματα της Δευτέρας μεθυσμένος οδηγός, ύστερα από φρενήρη καταδίωξη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 60χρονος οδηγός δεν σταμάτησε σε έλεγχο της Τροχαίας στην Αττική Οδό. Οι κάμερες της Αττικής Οδού έδειχναν ότι το όχημά του κινούνταν περίεργα και έτσι κλήθηκαν περιπολικά για έλεγχο. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα στη θέα της Αστυνομίας, βγήκε από την έξοδο της λεωφόρου Κηφισίας και κατευθύνθηκε προς το κέντρο της Αθήνας.

Κατέβηκε την Κηφισίας και έστριψε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Όταν έφτασε στο ύψος της Βουλής έχασε τον έλεγχο και εισέβαλε με το όχημα στο προαύλιο του κοινοβουλίου. Εκεί η φρουρά της Βουλής του πέρασε χειροπέδες.

Τι εδειξε το αλκοτέστ

Κάθε ρεκόρ στην κατανάλωση αλκοόλ έσπασε ο 59χρονος.Το αλκοτέστ έδειξε ότι ενώ το όριο ορίζεται στα 0,25 gr αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, ο 59χρονος βρέθηκε με 1,3 gr ανά λίτρο αίματος. Ο νόμος προβλέπει την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας για πάνω από 0,6 gr.

Πληροφορίες της HuffPost Greece αναφέρουν ότι στο όχημα μάρκας Fiat βρέθηκαν ηρεμιστικά χάπια. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές για μέθη, ενώ συγγενείς του ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 59χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό, καθώς ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν ήξερε τι έκανε.

Κατά την είσοδό του στη Βουλή έσπασε τη μπάρα εισόδου και παρ′ ολίγο να παρασύρει αστυνομικό.