Βουλγαρία: Δολοφονία δημοσιογράφου που διερευνούσε κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων

Βουλγαρία: Δολοφονία δημοσιογράφου που διερευνούσε κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
vili45 via Getty Images

Μία 30χρονη δημοσιογράφος βιάστηκε και δολοφονήθηκε το Σάββατο στην πόλη του Ρούσε, στη Βουλγαρία, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Politico, που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Βικτώρια Μαρίνοβα, δημοσιογράφος και παραγωγός στο TVN, διερευνούσε υπόθεση διαφθοράς που περιελάμβανε κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να υποδεικνύουν πως ο φόνος συνδέεται με τη δουλειά της.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του France24, ο υπουργός Εσωτερικών, Μλάντεν Μαρίνοφ, επιβεβαίωσε τον βιασμό του θύματος, ενώ ο πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, εξέφρασε την ελπίδα πως η έρευνα θα επιτύχει, λόγω της εύρεσης υλικού DNA. Το BalkanInsight αναφέρει πως το πτώμα της βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από έναν περαστικό και ταυτοποιήθηκε από την οικογένειά της.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο εντός και εκτός Βουλγαρίας, καθώς οργανώσεις κατά της διαφθοράς και μέλη του Ευρωκοινοβουλίου ζητούν πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών του θανάτου της. Ο ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) δήλωσε σοκαρισμένος από τη δολοφονία και ζήτησε εκτενή έρευνα προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Επίσης, η Σόφι ιν’τ Βελντ, Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων, παρατήρησε πως πρόκειται για τον τρίτο φόνο δημοσιογράφου στην ΕΕ μέσα σε έναν χρόνο, καθώς είχαν προηγηθεί οι φόνοι των Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίθια και Γιαν Κούτσιακ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, ο εισαγγελέας του Ρούσε δήλωσε πως ο θάνατος οφείλεται σε χτυπήματα στο κεφάλι και στραγγαλισμό, και ότι το κινητό, τα κλειδιά, τα γυαλιά και κάποια από τα ρούχα της έχουν εξαφανιστεί.

Σημειώνεται πως η Μαρίνοβα, ερευνήτρια δημοσιογράφος, είχε αποκτήσει μόλις το δικό της talk show.

Δημοφιλή