ΔΙΕΘΝΕΣ
25/05/2018 16:22 EEST | Updated 25/05/2018 16:28 EEST

«Χέρι» στις οικογένειες βάζει ο Ορμπάν καθώς αγχώνεται εάν η χώρα του θα διατηρηθεί «βιολογικά και αριθμητικά»

είναι αν θα καταφέρει

ATTILA KISBENEDEK via Getty Images

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα λάβει μέτρα για να σταματήσει και στη συνέχεια να ανατρέψει τη δημογραφική τάση μείωσης του πληθυσμού της χώρας έως το 2030, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, ενώ κατηγόρησε τη φιλελεύθερη δημοκρατία ότι υπονομεύει τις παραδοσιακές οικογένειες.

Το βασικό ζήτημα, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, είναι αν θα καταφέρει η χώρα να διατηρηθεί «βιολογικά και αριθμητικά» και τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να σταματήσει την παρατηρούμενη τάση μείωσης του πληθυσμού.

Ο Ορμπάν τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα αναλάβει «ένα σοβαρό σχέδιο δράσης οικογενειακής πολιτικής», χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η φιλελεύθερη δημοκρατία απέτυχε να περιορίσει τη μετανάστευση, να προστατεύσει τον χριστιανικό πολιτισμό και να ενισχύσει την παραδοσιακή οικογένεια, κατήγγειλε ο ίδιος.

«Υπάρχουν πολλά είδη οικογένειας, πολλοί τρόποι ζωής και (η φιλελεύθερη δημοκρατία) ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις μεταξύ τους θέλει να διασφαλίσει ίση μεταχείριση απέναντι στον νόμο  και αυτός είναι ο λόγος, αυτός είναι ένας από τους λόγους, που είμαστε τώρα αντιμέτωποι με δημογραφική μείωση», κατήγγειλε ο Ορμπάν.

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθυσμός της Ουγγαρίας μειώνεται εδώ και δεκαετίες. Από το 2010, οπότε εξελέγη για πρώτη φορά ο Ορμπάν, έχει μειωθεί περαιτέρω για να φτάσει τον Ιανουάριο του 2018 στα 9,7 εκατομμύρια από 10 εκατομμύρια το 2010.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, μέχρι το 2030 η χώρα του και η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξουν μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του χριστιανισμού.

«Η χριστιανική δημοκρατία μάς προστατεύει από τη μετανάστευση, υπερασπίζεται τα σύνορα, στηρίζει το μοντέλο παραδοσιακής οικογένειας με έναν άνδρα και μία γυναίκα, θεωρεί φυσική την προστασία της χριστιανικής μας κουλτούρας», εξήγησε.

Ο 54χρονος Ορμπάν, που επανεξελέγη φέτος στην πρωθυπουργία, επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει την επόμενη εβδομάδα στο κοινοβούλιο νομοθεσία βάσει της οποίας θα επιβάλλονται ποινές στις μη κυβερνητικές οργανώσεις που βοηθούν ή χρηματοδοτούν την παράτυπη μετανάστευση. «Πρέπει να επιβάλουμε κυρώσεις σε αυτούς που διεξάγουν τέτοιου είδους δραστηριότητες», τόνισε.

 

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

Sponsored Post