ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/08/2021 09:04 EEST | Updated 04/08/2021 09:36 EEST

Μητσοτάκης από Βαρυμπόμπη: Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν - Ευχαριστώ τους πυροσβέστες

Μετέβη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» για να ενημερωθεί για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Eurokinissi
Eurokinissi

Στη πληττόμενη από τη φωτιά Βαρυμπόμπη και το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» μετέβη νωρίς το πρωί ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης για να ενημερωθεί για την εξέλιξη των επιχειρήσεων.

Από εκεί απηύθυνε ένα «ευχαριστώ» στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής που έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες ενώ όπως είπε τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά,  καθώς θα ακολουθήσουν κι άλλες ημέρες καύσωνα σημειώνοντας ότι θα ζητήσει από όλους να παραμείνουν σε εγρήγορση για να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ζημιά. 

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και άνδρες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές, που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση.

Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά.

Οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν, από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Έχουμε κάποιες μέρες ακόμα καύσωνα, μετά θα αρχίσουν οι άνεμοι, οπότε θα ζητήσω από όλους και από όλες να παραμείνουν σε απόλυτη εγρήγορση, ώστε η ζημιά που θα γίνει από δω και στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη.

Και πάλι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας, εθελοντές μας, που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».  

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi