Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι η μόνη πραγματικά εκσυγχρονιστική δύναμη

«Ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι παντού στην Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα», σημειώνει ο πρωθυπουργός και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για γραμμή πολακισμού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».
Eurokinissi

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 9 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ξόρκισε και πάλι την αποχή, μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις που εκφράζει η αξιωματική αντιπολίτευση και για την τοξικότητα στο λόγο του Στέφανου Κασσελάκη.

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: «Εδώ αποδεικνύεται ότι ο μαθητής ξεπερνά τον δάσκαλο»

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «ο λαϊκισμός ξανασηκώνει κεφάλι παντού στην Ευρώπη και εδώ στην Ελλάδα» σημειώνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτεύεται με υποσχέσεις για λεφτόδεντρα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «εδώ αποδεικνύεται ότι ο μαθητής ξεπερνά τον δάσκαλο», εξηγώντας ότι η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο πολακισμός, δηλαδή ο τοξικός λόγος και οι ύβρεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Κριτική άσκησε και για το θέμα του πόθεν έσχες του Στέφανοι Κασσελάκη σημειώνοντας ότι ήταν απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να το μετατρέψει σε σόου ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν μας κάνει χάρη ο κ. Κασσελάκης με το να καταθέσει το πόθεν έσχες του. Είναι υποχρέωση του». Κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ότι υπονοεί ότι είναι ο μόνος έντιμος πολιτικός αρχηγός.

Αναφερόμενος στον κίνδυνο της πολύ μεγάλης αποχής, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αντιλαμβάνεται την κούραση των πολιτών και κάλεσε τον κόσμο να πάει στις κάλπες καθώς τον ενδιαφέρει άμεσα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αφού οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν την επόμενη πενταετία στην Ευρώπη αφορούν και την Ελλάδα. Όσο για το θέμα της συμμετοχής, υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση την ενθάρρυνε και μέσω της επιστολικής ψήφου ενώ ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ρύθμιση για να χρησιμοποιηθεί η επιστολική ψήφος και σε εθνικές εκλογές.

«Κανένα αποτέλεσμα δεν οδηγεί τη χώρα σε εθνικές κάλπες»

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πραγματικά εκσυγχρονιστική δύναμη και θέλει να πατήσει γκάζι στις μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «όλοι οι άλλοι λένε πατήστε φρένο». Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις μεγάλες ευρωπαϊκές προκλήσεις όπως η δημιουργία ενός νέου Ταμείου Ανάκαμψης, ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο για την άμυνα, θέματα αγροτικής πολιτικής αλλά και ανταγωνιστικότητας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει ή υλοποιεί αυτή την στιγμή η κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι «δεν θέλω να δώσω τη δυνατότητα σε κανέναν το βράδυ των εκλογών να αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης», εξηγώντας ότι με ένα καλό αποτέλεσμα για την κυβρνητική παράταξη οι μεταρρυθμίσεις θα τρέξουν πιο γρήγορα. Στόχος παραμένει το ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες ευρωεκλογές και τόνισε ότι «κανένα αποτέλεσμα δεν οδηγεί τη χώρα σε εθνικές κάλπες».

«Δεν αρκεί να μειωθεί ο πληθωρισμός, πρέπει να μειωθούν οι τιμές»

Ερωτηθείς για το θέμα της ακρίβειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είναι ένα πραγματικό πρόβλημα που ροκανίζει το εισόδημα» αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον καθώς όπως είπε τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι ενθαρρυντικά ενώ μίλησε και για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης που οδηγούν στην αύξηση του εισοδήματος των πολιτών, όπως είναι οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων, οι μειώσεις φόρων, η αντιμετώπιση της ανεργίας.

«Δεν μας αρκεί να μειωθεί ο πληθωρισμός αλλά θέλουμε μείωση τιμών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μειώσεις τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τοποθετήθηκε επίσης και στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για κυβερνητική αλαζονεία. Όπως είπε, το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την εκλογική νίκη στις εθνικές εκλογές ήταν να ξορκίσει την αλαζονεία και πρόσθεσε ότι «αν υπάρχει αλαζονεία, που μπορεί και να υπάρχει» είναι πολύ αυστηρός με τον εαυτό του ενώ αποδίδει σημασία κατά την αξιολόγηση του πολιτικού προσωπικού και σε θέματα έργου αλλά σε ζητήματα χαρακτήρα και συμπεριφοράς.

«Θα κάνουμε κινήσεις για τους τρίτεκνους»

Παραμένοντας σε θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών μίλησε για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος και προανήγγειλε ότι «θα κάνουμε κινήσεις για τους τρίτεκνους». Επίσης μίλησε για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα της έλλειψης στέγης στην αγορά και αναφερόμενος στα όσα μελετά για την αγορά του Airbnb εξήγησε ότι προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. «Όταν δημιουργούνται στρεβλώσεις στην αγορά το κράτος οφείλει να εξετάσει παρεμβάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για αντιπυρική περίοδο: Είμαστε πιο έτοιμοι από πέρσι

Μιλώντας για την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε και για τον βαθμό ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού απέναντι στον κίνδυνο των πυρκαγιών, τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να πει με το χέρι στην καρδιά ότι είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο. Μπορώ όμως να σας πω ότι είμαστε πιο έτοιμοι από πέρσι» και αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που έχουν γίνει σε θέματα πρόληψης αλλά και συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Δημοφιλή