ΠΟΛΙΤΙΚΗ
11/12/2018 15:25 EET

Μητσοτάκης: Η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη. Εκεί που όλοι έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι

Δριμεία αντιπαράθεση στη Βουλή

Eurokinissi

«Υπονομεύετε το μέλλον της χώρας, επιστρέφοντάς μας στις χειρότερες συνήθειες του παρελθόντος. Επιδόματα αντί για δουλειές. Ρουσφέτια αντί για αξιοκρατία. Χειραγώγηση των θεσμών αντί για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Σκάνδαλα αντί για διαφάνεια. Δεν θα σας αφήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συζήτηση σχετικά με τη ρύθμιση για την ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις.

«Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «το 2019 είναι έτος εκλογών και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες και ο ελληνικός λαός θα σας στείλει στην αντιπολίτευση».

 Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μπορεί να παραπλανά την κοινωνία, είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «αν και νομίζετε ότι είστε πρωθυπουργός 100 ημερών, όλοι οι πολίτες ξέρουν ότι η πολιτική σας είναι μία μεγάλη απάτη. Σήμερα κλείνετε 1.447 σκοτεινές μέρες στην εξουσία».

Συνέχισε την επίθεσή του με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «έχετε να πείτε κάτι για τις δηλώσεις Ζάεφ και τα μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στην Ελλάδα».

«Ο κ. Ζάεφ κέρδισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει στο παρελθόν: “Μακεδονική” γλώσσα και εθνότητα. Εκεί που επί 27 χρόνια έξι Πρωθυπουργοί - Κ.Μητσοτάκης, Α.Παπανδρέου, Κ.Σημίτης, Κ.Καραμανλής, Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς - έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι».

«Δεν συμφωνούμε με το σύνθημα ”η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία” γιατί μόνοι σας το κάνατε, όλοι οι υπόλοιποι διαφωνήσαμε. Αν αύριο η χώρα βρεθεί να διαχειρίζεται πρόβλημα μακεδονικής μειονότητας δεν θα φταίμε οι βουλευτές που βρεθήκαμε απέναντι. Ακόμη και η Βουλγαρία διαφώνησε με την μακεδονική γλώσσα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλετε να σας πω αυτό που λένε στις Βρυξέλλες; Ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση. Tα δώσατε όλα για την εξουσία» δήλωσε, ενώ, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική, είπε πως «επιβάλατε στους Έλληνες 29 φόρους. Οι φόροι είναι η κεντρική σας πολιτική επιλογή, η εύκολη πηγή για έσοδα. Τα “υπερπλεονάσματά” σας, κ. Τσίπρα, είναι ελλείμματα στην τσέπη κάθε Έλληνα».