Μητσοτάκης: Η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει εφαλτήριο προόδου για την Ελλάδα

Μεγάλη επένδυση της Google που αναμένεται να αυξήσει κατά 2 δισ. το ΑΕΠ έως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την εκδήλωση της Google, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά την εκδήλωση της Google, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Eurokinissi

Μία νέα επένδυση στη χώρα μας ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Google Cloud International, Αντέρ Φοξ-Μάρτιν, σε εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η επένδυση της Google Region, όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, μπορεί να συμβάλει κατά 2 δις. ευρώ στην αύξηση του ΑΕΠ έως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 –καλοπληρωμένες όπως υπογράμμισε- θέσεις εργασίας.

«Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που δείχνει η Google στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, μιλώντας για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας τα τελευταία 15 χρόνια και μίλησε για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και για τα αισιόδοξα δεδομένα που υπάρχουν πίσω από τις δυσκολίες της συγκυρίας.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την αύξηση του ΑΕΠ, την «έκρηξη» των επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας, την επιστροφή νέων επιστημόνων στην Ελλάδα.

«Η ψηφιακή εξέλιξη μπορεί να γίνει εφαλτήριο προόδου για τη χώρα μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι αρκεί να υπάρχει όραμα και προσανατολισμός και αναφέρθηκε στο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας «Ελλάδα 2.0».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις σε τομείς αιχμής, κάτι που μπορεί να κινητοποιήσει και να εκσυγχρονίσει την επιχειρηματική δράση και να αναβαθμίσει την πατρίδα μας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτές οι εξελίξεις θα ενισχύσουν κυρίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ σχετικά με τις δράσεις της κυβέρνησης εστίασε στις 1500 υπηρεσίες που παρέχονται πλέον μέσω του gov.gr, κάνοντας λόγο για «σιωπηλή επανάσταση», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η τεχνολογία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά και ένα μέσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση της Google
Ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση της Google
Eurokinissi
Πήγαινε στην αρχική σελίδα