Μητσοτάκης: Κάποιοι επενδύουν μόνο στην τοξικότητα γιατί πολύ απλά δεν έχουν να πουν τίποτα

«Η δική μας προσοχή είναι στην υλοποίηση του προγράμματος μας», σημείωσε από τα Καλάβρυτα ο πρωθυπουργός.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες των Καλαβρύτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε πολίτες των Καλαβρύτων
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί από το πρωί περιοδεία στην περιοχή των Καλαβρύτων και πριν από λίγη ώρα απευθύνθηκε σε πολίτες στην κεντρική πλατεία της πόλης.

«Η δικιά μας προσοχή είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας και στην βελτίωση της ποιότητας της ευημερίας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα», τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας αναφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 780 στα 830 ευρώ και που ισχύει από την 1 Απριλίου και στη δέσμευση της κυβέρνησης για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Παράλληλα όμως κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επένδυση στην τοξικότητα.

«Βήμα -βήμα υλοποιούμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας, και πρέπει να σας πω ότι παρακολουθώ, θα έλεγα προβληματισμένος, το γεγονός ότι δυστυχώς η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας και έντασης, το οποίο ειλικρινά πίστευα ότι μετά τις εκλογές του 2023 θα το είχαμε αφήσει πίσω μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας ότι «κάποιοι δεν έμαθαν από τα λάθη τους, επενδύουν μόνο στην τοξικότητα, μόνο στην πόλωση, μόνο στην εργαλειοποίηση μιας εθνικής τραγωδίας».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών
Dimitris Papamitsos

Για αντιπολίτευση: «Βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «το κάνουν αυτό, γιατί πολύ απλά δεν έχω να πουν τίποτα», εξηγώντας πως δεν υπάρχουν προτάσεις για μεγάλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως για την υγεία, την παιδεία, την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.

«Και μην έχοντας να πουν τίποτα για όλα αυτά και να προτάξουν ουσιαστικά μία πειστική εναλλακτική πρόταση, επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μία ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός εκτιμώντας ότι την ίδια τακτική θα ακολουθήσει η αντιπολίτευση ενόψει και των ευρωεκλογών.

«Σας ζητώ να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στις ευρωεκλογές που έρχονται, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση ισχυρή, σταθερή, με λαϊκή νομιμοποίηση, η οποία πρέπει να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, όπως επέλεξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023», ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε ότι στην εκλογική αναμέτρηση «ψηφίζουμε τελικά για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη, γιατί ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε, ποια είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη που κάνει τώρα την Ελλάδα Ευρώπη. Και αυτή είναι η παράταξη της ΝΔ».

«Αυτά είναι τα ζητούμενα αυτών των εκλογών, όχι πώς θα στείλουμε κάποιον φυλακή, ντε και καλά. “Να πάει κάποιος φυλακή” ή “να πέσει ο Μητσοτάκης”, διότι αυτό τελικά μας λένε οι αντίπαλοί μας. Τίποτε άλλο, τίποτα διαφορετικό. Στείλτε τους λοιπόν μια απάντηση και εδώ στα Καλάβρυτα, και εδώ στην Αχαΐα, επανεπιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη σας στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάνετε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στο συνέδριο της ΝΔ που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες των Καλαβρύτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες των Καλαβρύτων
Dimitris Papamitsos

«Θα υποστηρίξουμε την επένδυση στο χιονοδρομικό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής. Όπως είπε, «η δυνατότητα μετατροπής των Καλαβρύτων σε έναν προορισμό για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο απαιτεί πράγματι μια σημαντική επένδυση στο χιονοδρομικό, την οποία εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστηρίξουμε, από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει και ανταπόκριση και τέτοια επιθυμία από την τοπική κοινωνία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για παρεμβάσεις, όπως παρακάμψεις οικισμών και χωριών που πρέπει να γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο, με στόχο τη βελτίωση του. Επίσης, με αφορμή τη λειτουργία του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων -τον οποίο ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πρότυπο- μίλησε για την σημασία του πρωτογενή τομέα και τη στήριξη που παρέχει η κυβέρνηση στη συνεταιριστική δράση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφθηκε και το Μέγα Σπήλαιο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφθηκε και το Μέγα Σπήλαιο
Eurokinissi

Αναφορά όμως έκανε και στην ιστορία των Καλαβρύτων, με τη μαζική δολοφονία κατοίκων από τους ναζί, κατά τη διάρκεια της Κατοχής: «Και βέβαια δεν μπορώ να μην παραλείψω το γεγονός ότι ο τόπος αυτός είναι ένας μαρτυρικός τόπος, ένας τόπος ταυτισμένος με μία από τις πιο σκοτεινές, με μια από τις πιο σκληρές στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου.

Ένα μουσείο πραγματικά, το οποίο για όποιον δεν το έχει επισκεφθεί είναι μια γροθιά στο στομάχι, αλλά ένα μουσείο το οποίο πρέπει να επισκέπτονται όσοι έρχονται στα Καλάβρυτα.

Από μόνος του θα έλεγα ότι είναι λόγος να επισκεφθεί κανείς τα Καλάβρυτα.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε την ιστορία μας και να μη λησμονούμε εκείνους τους τόπους, τους μαρτυρικούς τόπους, όπου άνθρωποι θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς οι επόμενοι και μεθεπόμενη γενιά να είμαστε σήμερα ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τους καρπούς αυτής της ελευθερίας».

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο σημείο που εκτελέστηκαν από τους ναζί κάτοικοι των Καλαβρύτων
Ο πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο σημείο που εκτελέστηκαν από τους ναζί κάτοικοι των Καλαβρύτων
Dimitris Papamitsos

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων, στον λόφο του Καππή, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.

Νωρίτερα, ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που φιλοξενεί πάνω από 6.300 αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία της περιοχής. Το Μουσείο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ως ιστορικός τόπος έχει χαρακτηριστεί και ο περιβάλλων χώρος του.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουσείο για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουσείο για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος
Dimitris Papamitsos

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ακόμα την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, το ιστορικό μοναστήρι των Καλαβρύτων, όπου είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τις τοιχογραφίες στο Καθολικό του ναού, η συντήρηση των οποίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων με τον Δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο, με τον οποίο συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί το κτήμα και οινοποιείο «Μέγα Σπήλαιο», που βρίσκεται σε ιστορικό μοναστηριακό αμπελώνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τον προηγμένο εξοπλισμό που διαθέτει το οινοποιείο, το οποίο δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια και στην εξαγωγή ελληνικών ποικιλιών σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Δημοφιλή